Dat heeft VinFast meegedeeld bij de lancering in Oslo van de eerste modellen voor de Europese markt, de VF 8 en de VF 9 EV’s. “De aankondiging van de VinFast Stores op de Franse, Duitse en Nederlandse markt bevestigt de toewijding van VinFast en geeft aan dat wij Europa serieus nemen”, zegt ceo Le Thi Thu Thuy. “VinFast is hier niet alleen om auto’s te verkopen. We zijn hier om verandering te stimuleren en om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen ten faveure van het milieu. En we zijn hier om elke klant te ondersteunen tijdens hun reis met VinFast, van reservering tot hun ervaringen gedurende de hele levenscyclus van het voertuig. We zijn ervan overtuigd dat naast onze redelijke prijzen, productkwaliteit, innovatief en een flexibel verkoopbeleid, onze uitstekende service de belangrijkste factor zal zijn om klanten uitstekende eigendomservaringen te bieden.”

“VinFast werkt samen met strategische partners in de markten om een EV-infrastructuur en geoptimaliseerde oplossingen voor klanten te ontwikkelen. De samenwerking met FCA Bank, aangekondigd in mei, maakt flexibele en innovatieve financieringsdiensten mogelijk, waardoor het bezit van een premium EV voor iedereen bereikbaar wordt. De aankondiging van op handen zijnde Europese VinFast Stores markeert de volgende mijlpaal in de go-to-market-strategie van het bedrijf om de EV-transitie toegankelijker, gemakkelijker en actiever te maken”, laat het bedrijf nog weten.