Het Japanse merk zal de Europese modellen laten maken in fabrieken van alliantiepartner Renault. Om welke specifieke modellen het precies gaat, is nog niet bekend. Wel blijft het bedrijf bij zijn besluit om de verkoop van nieuwe auto’s tegen 2023 in sommige Europese landen te beëindigen.

Hervormingen

Mitsubishi heeft in Europa structurele hervormingen doorgevoerd in lijn met de ‘Selectie en Concentratie’-strategie, als onderdeel van het businessplan voor de middellange termijn zoals dat in juli 2020 is aangekondigd. De ontwikkeling van nieuwe automodellen voor Europese markten is toen bevroren, terwijl Mitsubishi de middelen voor R&D concentreerde op de ASEAN-regio.

De aangekondigde samenwerking met Groupe Renault maakt deel uit van de bedrijfshervorming in Europa, waarmee Mitsubishi wil voldoen aan de vraag van zijn klanten, laat het bedrijf weten.

Lees ook:
Toch nieuwe Mitsubishi voor Duitsland
Mitsubishi: laatste stuiptrekkingen van een kwijnend merk
Alliantie Renault, Nissan, Mitsubishi maakt nieuwe strategie bekend