In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er nu nog maar 67.547 leaseauto’s geregistreerd tegenover 81.602 stuks in dezelfde periode van 2015, een daling van 17,2 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON.

Na de scherpe marktdaling in juli (-28,9%) is ook het resultaat van augustus opvallend. Alleen in januari (dus kort na fiscale veranderingen) was er van een soortgelijke daling sprake. Gevreesd moet echter worden dat dit ook het beeld zal worden in de resterende maanden van dit jaar. Wel wordt er nog enig effect verwacht van last-minute verkopen van plug-in auto’s in de laatste maanden van het jaar, maar de omvang daarvan zal bij lange niet in de buurt komen van het volume van eind 2015 toen er ook een fiscale verschraling ophanden was. Volgend jaar zal het algemene bijtellingstarief voor alle nieuwe auto’s – met uitzondering van volelektrische auto’s – naar 22 procent opgetrokken worden en komt er een eind aan de hick-ups waarmee de leasemarkt de afgelopen jaren te kampen had.

De invloed van privélease wordt gaandeweg sterker in de leasemarkt. Dat blijkt onder meer uit het type auto’s dat goed scoort, de kleinere modellen. In augustus was Opel erg actief met de Karl en Corsa. Het levert Opel vooralsnog een tweede plek op in het cumulatieve merkenrijtje van dit jaar en de eerste plek in de augustusverkoop. Het leasemarktaandeel van Opel is dit jaar al ruim verdubbeld naar 8,3 procent. Marktleider Volkswagen nam – na een goede julimaand – wat gas terug en heeft altijd nog ruim 17 procent van dit segment in handen. BMW is inmiddels het derde leasemerk in ons land.       
 

Populairste
leasemodellen 


 

 


 

  
augustus1OpelKarl4852OpelCorsa3933OpelAstra sports tourer2744VolkswagenPolo2325VolkswagenUp!2276VolkswagenPassat variant2137FordFiesta1818VolkswagenGolf1709ToyotaAygo16510MiniMini152


       
 

Bron:
VWE; bewerking: AUMACON


             


                                                                                        


 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding