Leaseplan heeft ‘beste jaar ooit’

Leaseplan heeft in het eerste kwartaal een nettowinst behaald van 180,6 miljoen euro, dat is ruim 800 procent meer dan een jaar eerder toen de winst op 19,8 miljoen euro bleef steken. De totale leasevloot bleef met 1.861.800 voertuigen nagenoeg stabiel vergeleken met vorig voorjaar. “Dit was het beste jaar uit onze geschiedenis,’’ zegt CEO Tex Gunning. Hij meldt verder dat bijna 17 procent van de nieuwe leasevoertuigen nu elektrisch is.

Leaseplan Zwolle

Autosite Carnext leed echter opnieuw 24 miljoen euro verlies door aanhoudende investeringen in verdere uitbreiding op de belangrijkste markten. Carnext kon 77.300 voertuigen verkopen, 3,4 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De verkopen aan consumenten daalden door de coronasluiting van veel vestigingen met ruim 18 procent maar dat werd nagenoeg geheel gecompenseerd door transacties voor derden en bijkomende activiteiten zoals financiering en verzekeringen. Leaseplan tekent daarbij aan dat de brutowinst aan het eind van leasecontracten aanzienlijk hoger uitkwam door de gunstige prijzen voor gebruikte voertuigen.

Australië en Nieuw-Zeeland

Leaseplan gaat de activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland afstoten. Het Amsterdamse bedrijf deelt in het kwartaalbericht verder echter niets mee over de mogelijke verkoop of beursgang van de gehele onderneming of van Carnext afzonderlijk. Bekend is dat de huidige eigenaren Leaseplan in de etalage hebben gezet waarbij Bloomberg onlangs meldde dat onder meer Societé General als eigenaar van concurrent ALD Automotive belangstelling zou hebben getoond.

Digitaal

Gunning ziet de toekomst zonnig in: “De megatrend naar abonnementen betekent dat er een belangrijk groeipotentieel is op al onze sleutelmarkten. We hebben een goede positie om die groei te pakken dankzij onze transformatie naar een volledig digitaal wereldwijd businessmodel. Die benadering levert al resultaten op, inclusief snelle groei in online verkopen in het MKB en private segment die naar we verwachten alleen maar zal versnellen naarmate de digitale leasemarkt uitbreidt.’’

Lees ook:
‘Leaseplan en ALD praten over fusie’

Leaseplan heeft ‘beste jaar ooit’ - Automobielmanagement.nl

Leaseplan heeft ‘beste jaar ooit’

Leaseplan heeft in het eerste kwartaal een nettowinst behaald van 180,6 miljoen euro, dat is ruim 800 procent meer dan een jaar eerder toen de winst op 19,8 miljoen euro bleef steken. De totale leasevloot bleef met 1.861.800 voertuigen nagenoeg stabiel vergeleken met vorig voorjaar. “Dit was het beste jaar uit onze geschiedenis,’’ zegt CEO Tex Gunning. Hij meldt verder dat bijna 17 procent van de nieuwe leasevoertuigen nu elektrisch is.

Leaseplan Zwolle

Autosite Carnext leed echter opnieuw 24 miljoen euro verlies door aanhoudende investeringen in verdere uitbreiding op de belangrijkste markten. Carnext kon 77.300 voertuigen verkopen, 3,4 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De verkopen aan consumenten daalden door de coronasluiting van veel vestigingen met ruim 18 procent maar dat werd nagenoeg geheel gecompenseerd door transacties voor derden en bijkomende activiteiten zoals financiering en verzekeringen. Leaseplan tekent daarbij aan dat de brutowinst aan het eind van leasecontracten aanzienlijk hoger uitkwam door de gunstige prijzen voor gebruikte voertuigen.

Australië en Nieuw-Zeeland

Leaseplan gaat de activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland afstoten. Het Amsterdamse bedrijf deelt in het kwartaalbericht verder echter niets mee over de mogelijke verkoop of beursgang van de gehele onderneming of van Carnext afzonderlijk. Bekend is dat de huidige eigenaren Leaseplan in de etalage hebben gezet waarbij Bloomberg onlangs meldde dat onder meer Societé General als eigenaar van concurrent ALD Automotive belangstelling zou hebben getoond.

Digitaal

Gunning ziet de toekomst zonnig in: “De megatrend naar abonnementen betekent dat er een belangrijk groeipotentieel is op al onze sleutelmarkten. We hebben een goede positie om die groei te pakken dankzij onze transformatie naar een volledig digitaal wereldwijd businessmodel. Die benadering levert al resultaten op, inclusief snelle groei in online verkopen in het MKB en private segment die naar we verwachten alleen maar zal versnellen naarmate de digitale leasemarkt uitbreidt.’’

Lees ook:
‘Leaseplan en ALD praten over fusie’