LeasePlan en ALD praten over fusie

LeasePlan en ALD hebben bevestigd dat ze praten over een mogelijke fusie. Daarmee zou een wereldwijde leider op het gebied van mobiliteit kunnen ontstaan. Beide bedrijven benadrukken dat er geen zekerheid is of de gesprekken tot een resultaat zullen leiden. Verdere aankondigingen komen er ‘ als de van kracht zijnde wetten dat voorschrijven’, aldus een korte verklaring.

Geruchten over een fusie tussen de twee lease-ondernemingen zingen al geruime tijd rond. Het Franse ALD is eigenaar van bank Société General terwijl LeasePlan in handen is van een consortium met het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, investeerder TPG Capital en de investeringsmaatschappij van Abu Dhabi. Kort geleden hebben die dochterbedrijf CarNext al op eigen benen gezet waarna dat is gefuseerd met het Britse Constellation Automotive Group dat ook eigenaar is van BCA Auctions en de Britse occasionsite Cinch.

Onderzocht

Een fusie tussen LeasePlan en ALD zal vanwege de sterke marktpositie in meerdere landen onderzocht moeten worden door de concurrentiediensten, in ons land de Autoriteit Concurrent en Markt ACM. Alleen al om die reden zou het samengaan van beide bedrijven in ieder geval een langdurig proces zijn.

Lees ook:
CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group

LeasePlan en ALD praten over fusie - Automobielmanagement.nl

LeasePlan en ALD praten over fusie

LeasePlan en ALD hebben bevestigd dat ze praten over een mogelijke fusie. Daarmee zou een wereldwijde leider op het gebied van mobiliteit kunnen ontstaan. Beide bedrijven benadrukken dat er geen zekerheid is of de gesprekken tot een resultaat zullen leiden. Verdere aankondigingen komen er ‘ als de van kracht zijnde wetten dat voorschrijven’, aldus een korte verklaring.

Geruchten over een fusie tussen de twee lease-ondernemingen zingen al geruime tijd rond. Het Franse ALD is eigenaar van bank Société General terwijl LeasePlan in handen is van een consortium met het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, investeerder TPG Capital en de investeringsmaatschappij van Abu Dhabi. Kort geleden hebben die dochterbedrijf CarNext al op eigen benen gezet waarna dat is gefuseerd met het Britse Constellation Automotive Group dat ook eigenaar is van BCA Auctions en de Britse occasionsite Cinch.

Onderzocht

Een fusie tussen LeasePlan en ALD zal vanwege de sterke marktpositie in meerdere landen onderzocht moeten worden door de concurrentiediensten, in ons land de Autoriteit Concurrent en Markt ACM. Alleen al om die reden zou het samengaan van beide bedrijven in ieder geval een langdurig proces zijn.

Lees ook:
CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group