Na een pilot, waarbij leaserijders via Ease2pay kennis konden maken met het betalen voor brandstof vanuit de auto, is deze oplossing nu volledig geïntegreerd en beschikbaar voor alle ALD private leaserijders. Uit de pilot is gebleken dat leaserijders de voorkeur geven aan deze contactloze betaalmethode ten opzichte van de conventionele manier. Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy director van ALD Automotive: “Het is een extra service naar leaserijders toe. Tankbonnen worden automatisch digitaal opgeslagen in de My ALD app.”

Tachtig procent

Meer dan tachtig procent van de leaserijders van ALD Automotive maakt gebruik van de mobiele app, een jaar terug was dat nog zestig procent. Lonneke van der Horst: “De trend om steeds meer online te regelen was al gaande maar we zien het effect van de pandemie sterk terug in het gestegen gebruik van de app. Het mijden van direct contact heeft de digitaliseringstrend alleen maar versterkt. Bovendien past dit goed binnen de digitalisering van onze diensten.”

Lees ook:
ALD: te weinig laadpunten in woonwijken