ALD: nu ook brandstof afrekenen met app

ALD integreert de betaalapp van EasyPay in haar eigen app My ALD. Dit betekent dat private leaseklanten nu kunnen tanken en betalen zonder naar de tankshop te hoeven lopen of zelfs een pinterminal aan te raken. De dienst is beschikbaar bij 600 tankstations in Nederland.

Verkeerd tanken vaak ten onrechte doorbelast aan werknemer

Na een pilot, waarbij leaserijders via Ease2pay kennis konden maken met het betalen voor brandstof vanuit de auto, is deze oplossing nu volledig geïntegreerd en beschikbaar voor alle ALD private leaserijders. Uit de pilot is gebleken dat leaserijders de voorkeur geven aan deze contactloze betaalmethode ten opzichte van de conventionele manier. Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy director van ALD Automotive: “Het is een extra service naar leaserijders toe. Tankbonnen worden automatisch digitaal opgeslagen in de My ALD app.”

Tachtig procent

Meer dan tachtig procent van de leaserijders van ALD Automotive maakt gebruik van de mobiele app, een jaar terug was dat nog zestig procent. Lonneke van der Horst: “De trend om steeds meer online te regelen was al gaande maar we zien het effect van de pandemie sterk terug in het gestegen gebruik van de app. Het mijden van direct contact heeft de digitaliseringstrend alleen maar versterkt. Bovendien past dit goed binnen de digitalisering van onze diensten.”

Lees ook:
ALD: te weinig laadpunten in woonwijken

ALD: nu ook brandstof afrekenen met app - Automobielmanagement.nl

ALD: nu ook brandstof afrekenen met app

ALD integreert de betaalapp van EasyPay in haar eigen app My ALD. Dit betekent dat private leaseklanten nu kunnen tanken en betalen zonder naar de tankshop te hoeven lopen of zelfs een pinterminal aan te raken. De dienst is beschikbaar bij 600 tankstations in Nederland.

Verkeerd tanken vaak ten onrechte doorbelast aan werknemer

Na een pilot, waarbij leaserijders via Ease2pay kennis konden maken met het betalen voor brandstof vanuit de auto, is deze oplossing nu volledig geïntegreerd en beschikbaar voor alle ALD private leaserijders. Uit de pilot is gebleken dat leaserijders de voorkeur geven aan deze contactloze betaalmethode ten opzichte van de conventionele manier. Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy director van ALD Automotive: “Het is een extra service naar leaserijders toe. Tankbonnen worden automatisch digitaal opgeslagen in de My ALD app.”

Tachtig procent

Meer dan tachtig procent van de leaserijders van ALD Automotive maakt gebruik van de mobiele app, een jaar terug was dat nog zestig procent. Lonneke van der Horst: “De trend om steeds meer online te regelen was al gaande maar we zien het effect van de pandemie sterk terug in het gestegen gebruik van de app. Het mijden van direct contact heeft de digitaliseringstrend alleen maar versterkt. Bovendien past dit goed binnen de digitalisering van onze diensten.”

Lees ook:
ALD: te weinig laadpunten in woonwijken