25 procent nieuwe private leaserijders kiest voor elektrisch

In het eerste kwartaal van 2022 werden er 12.000 nieuwe private leasecontracten afgesloten. Een kwart van de huurders ging voor elektrisch, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). De cijfers van het eerste kwartaal zijn volgens VNA veelzeggend, omdat consumenten na de jaarwisseling weer gebruik konden maken van de subsidie op een elektrisch voertuig. VNA denkt dat de hoge aanschafwaarde van een nieuwe elektrische auto een belangrijke reden is dat veel huishoudens nu voor een private lease-auto kiezen.  

‘’De consument is nog niet gewend aan elektrisch rijden. Die wil wel de overstap naar elektrisch maken maar heeft niet altijd de middelen. Daarom kiest hij voor private lease”, zegt voorzitter Renate Hemerik van de VNA.

Lees ook:
‘20 procent van Nederland kiest bij volgende auto voor elektrisch of hybride’

Reageren
500 tekens over
25 procent nieuwe private leaserijders kiest voor elektrisch - Automobielmanagement.nl

25 procent nieuwe private leaserijders kiest voor elektrisch

In het eerste kwartaal van 2022 werden er 12.000 nieuwe private leasecontracten afgesloten. Een kwart van de huurders ging voor elektrisch, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). De cijfers van het eerste kwartaal zijn volgens VNA veelzeggend, omdat consumenten na de jaarwisseling weer gebruik konden maken van de subsidie op een elektrisch voertuig. VNA denkt dat de hoge aanschafwaarde van een nieuwe elektrische auto een belangrijke reden is dat veel huishoudens nu voor een private lease-auto kiezen.  

‘’De consument is nog niet gewend aan elektrisch rijden. Die wil wel de overstap naar elektrisch maken maar heeft niet altijd de middelen. Daarom kiest hij voor private lease”, zegt voorzitter Renate Hemerik van de VNA.

Lees ook:
‘20 procent van Nederland kiest bij volgende auto voor elektrisch of hybride’