ALD verdient 3.101 euro per verkochte leaseauto

ALD Automotive heeft in het eerste kwartaal gemiddeld 3.101 euro verdiend per verkochte leaseauto. Dat bedrag was een jaar geleden nog 439 euro. Door die prijsstijging ging de opbrengst van 38,2 miljoen euro vorig jaar naar 215,2 miljoen nu. ALD verwacht dat de opbrengst per auto over heel 2022 minstens op 2.000 euro uit zal komen.

ALD Automotive, dat bezig is met de overname van LeasePlan, genereerde in de eerste drie maanden een netto-inkomen van 255,3 miljoen euro, 64 procent meer dan een jaar eerder. De gefinancierde vloot kwam met 1,44 miljoen voertuigen 4,8 procent hoger uit. Wereldwijd heeft het bedrijf, een onderdeel van de Franse bank Société Génerale, nu 1,7 miljoen contracten in beheer.

Kosten

Het bedrijf meldt wel dat de kosten/inkomen ratio is toegenomen van 49,9 naar 52,7 procent. Dat heeft deels te maken met voorzieningen op de activiteiten in Oekraïne maar ook met de verdere voorbereidingen van de overname van LeasePlan. ALD meldde al eerder dat het in het eerste kwartaal de eerste kosten voor die operatie zou moeten maken.

Onzeker

ALD gaat ervan uit dat de vloot over heel 2022 met 2 tot 4 procent zal groeien. Dat is wel tegen de achtergrond van een onzekere omgeving met ‘aanhoudende verstoringen in de leveringsketens, toenemende inflatie, hogere brandstofprijzen en rentepercentages, geopolitieke spanningen en nieuwe lockdowns in China.’

Lees ook:
ALD: nu ook brandstof afrekenen met app

ALD verdient 3.101 euro per verkochte leaseauto - Automobielmanagement.nl

ALD verdient 3.101 euro per verkochte leaseauto

ALD Automotive heeft in het eerste kwartaal gemiddeld 3.101 euro verdiend per verkochte leaseauto. Dat bedrag was een jaar geleden nog 439 euro. Door die prijsstijging ging de opbrengst van 38,2 miljoen euro vorig jaar naar 215,2 miljoen nu. ALD verwacht dat de opbrengst per auto over heel 2022 minstens op 2.000 euro uit zal komen.

ALD Automotive, dat bezig is met de overname van LeasePlan, genereerde in de eerste drie maanden een netto-inkomen van 255,3 miljoen euro, 64 procent meer dan een jaar eerder. De gefinancierde vloot kwam met 1,44 miljoen voertuigen 4,8 procent hoger uit. Wereldwijd heeft het bedrijf, een onderdeel van de Franse bank Société Génerale, nu 1,7 miljoen contracten in beheer.

Kosten

Het bedrijf meldt wel dat de kosten/inkomen ratio is toegenomen van 49,9 naar 52,7 procent. Dat heeft deels te maken met voorzieningen op de activiteiten in Oekraïne maar ook met de verdere voorbereidingen van de overname van LeasePlan. ALD meldde al eerder dat het in het eerste kwartaal de eerste kosten voor die operatie zou moeten maken.

Onzeker

ALD gaat ervan uit dat de vloot over heel 2022 met 2 tot 4 procent zal groeien. Dat is wel tegen de achtergrond van een onzekere omgeving met ‘aanhoudende verstoringen in de leveringsketens, toenemende inflatie, hogere brandstofprijzen en rentepercentages, geopolitieke spanningen en nieuwe lockdowns in China.’

Lees ook:
ALD: nu ook brandstof afrekenen met app