LeasePlan maakt 281 miljoen euro winst

LeasePlan heeft in het eerste kwartaal een aangepaste nettowinst behaald van 281 miljoen euro, dat is ruim 69 procent meer dan een jaar eerder. De omzet kwam met 2,59 miljard euro 5,1 procent hoger uit.

De vloot was op 31 maart met 1,8 miljoen voertuigen 6,3 procent groter. Het aantal verkochte voertuigen kwam met 58.100 echter bijna een kwart lager uit dan in de eerste drie maanden van 2021. Desondanks lag de opbrengst van die verkopen en van einde-leasecontracten met 909 miljoen euro 4,2 procent hoger. Verder was het bedrijf 235 miljoen kwijt aan operationele kosten, onder meer voor de verdere investeringen in het digitale platform.

Occasions

Topman Tex Gunning verwacht sterke groei gezien het record opdrachtenboek en de groei van de vloot in de afgelopen drie maanden. “Ons aanbod van gebruikte auto’s is nog nooit zo populair geweest, aangedreven door de aanhoudende vraag naar tweedehands auto’s en het toenemende gebruik van leasediensten voor gebruikte voertuigen.’’ Gunning meldt verder dat nu één op de vier door LeasePlan afgeleverde auto’s elektrisch is.

ALD

Gunning kijkt ‘enthousiast vooruit naar de kansen die de voorgestelde combinatie met ALD zal brengen voor LeasePlan en de mobiliteitssector’. “Het samengevoegde bedrijf heeft een uitstekende uitgangspositie voor de trend in abonnementen, zal de sprong naar elektrische mobiliteit leiden en in de voorhoede staan van de digitale revolutie.’’ LeasePlan en ALD hebben eind vorige maand een bindende overeenkomst gesloten voor de fusie.

Lees ook:
ALD verdient 3.101 euro per verkochte leaseauto

Reageren
500 tekens over
LeasePlan maakt 281 miljoen euro winst - Automobielmanagement.nl

LeasePlan maakt 281 miljoen euro winst

LeasePlan heeft in het eerste kwartaal een aangepaste nettowinst behaald van 281 miljoen euro, dat is ruim 69 procent meer dan een jaar eerder. De omzet kwam met 2,59 miljard euro 5,1 procent hoger uit.

De vloot was op 31 maart met 1,8 miljoen voertuigen 6,3 procent groter. Het aantal verkochte voertuigen kwam met 58.100 echter bijna een kwart lager uit dan in de eerste drie maanden van 2021. Desondanks lag de opbrengst van die verkopen en van einde-leasecontracten met 909 miljoen euro 4,2 procent hoger. Verder was het bedrijf 235 miljoen kwijt aan operationele kosten, onder meer voor de verdere investeringen in het digitale platform.

Occasions

Topman Tex Gunning verwacht sterke groei gezien het record opdrachtenboek en de groei van de vloot in de afgelopen drie maanden. “Ons aanbod van gebruikte auto’s is nog nooit zo populair geweest, aangedreven door de aanhoudende vraag naar tweedehands auto’s en het toenemende gebruik van leasediensten voor gebruikte voertuigen.’’ Gunning meldt verder dat nu één op de vier door LeasePlan afgeleverde auto’s elektrisch is.

ALD

Gunning kijkt ‘enthousiast vooruit naar de kansen die de voorgestelde combinatie met ALD zal brengen voor LeasePlan en de mobiliteitssector’. “Het samengevoegde bedrijf heeft een uitstekende uitgangspositie voor de trend in abonnementen, zal de sprong naar elektrische mobiliteit leiden en in de voorhoede staan van de digitale revolutie.’’ LeasePlan en ALD hebben eind vorige maand een bindende overeenkomst gesloten voor de fusie.

Lees ook:
ALD verdient 3.101 euro per verkochte leaseauto