Begin april reizen liefhebbers en experts op het gebied van oldtimers van overal ter wereld af naar het Duitse Essen voor de bekende Techno Classica.

Even wat kerngetallen:
•meer dan 20 automerken zullen zich presenteren
•handelaren en verzamelaars tonen meer dan 2500 klassiekers en oldtimers
•meer dan 220 clubs en vertegenwoordigingen zijn aanwezig
•meer dan 1250 standhouders uit meer dan 30 landen
•meer dan 200.000 bezoekers vanuit de hele wereld

Naast de eerder genoemde thema-tentoonstelling is er aandacht voor het jubileum van de Wankelmotor die 60 jaar bestaat, en het 50-jarig bestaan van de NSU TTS en Ro 80. Het welbekende Autostadt komt met een veelheid aan autodesigners die voor verschillende VW-merken ontwerpen hebben gemaakt.

Concernmoeder Volkswagen laat drie bijzondere hoogtepunten zien van haar automerk Bugatti uit de afgelopen 25 jaar. Ook voor Citroën is er speciale aandacht, er wordt het 90-jarige bestaan gevierd. Voor de fans van Britse sportwagens zal het hoogtepunt bestaan uit de lancering van de wedergeboren Jaguar E-type. Fiat Chrysler Automobiles laat zien hoe op Italiaanse wijze de historie in stand wordt gehouden middels het nieuw opgerichte ‘FCA Heritage‘, en wel voor de merken Abarth, Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

Op zaterdag 8 april zal veilinghuis Coys een oldtimerveiling houden, met daarin topstukken als een Lancia Delta HF Integrale uit 1988, een Porsche 911 Turbo uit 1985, een Citroën SM uit 1972, een Maserati Ghibli Spyder uit 1968 en een Ferrari BB512i uit 1983.

Meer info op de website van organisator SIHA.

Bekijk een foto-impressie van dit klassiekerspektakel op de Facebook pagina van AutomobielManagement