Het studententeam van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk heeft afgelopen weekend de Urban Concept-wedstrijd in de Europese Shell Eco-marathon gewonnen. Het team legde met hun ‘stadsauto’ Sharky op waterstof omgerekend 557 kilometer af op één liter benzine. De Urban Concept-wedstrijd is onderdeel van de Europese Shell Eco-marathon op het circuit Nogaro in Zuid-Frankrijk. Daarin deden 250 studententeams uit twintig Europese landen een aanval deden op de recordafstand uit 2005. Toen reed een voertuig in de categorie prototypes ruim 3,8 duizend kilometer op één liter. In totaal deden veertig teams mee in de stadsautocategorie. Tweede werd een Deense technische universiteit met 306 kilometer op één liter brandstof. Een Belgisch team reed 195 kilometer en werd daarmee derde. De categorie van de prototypes werd gewonnen door een Frans technisch lyceum uit Nantes met ruim drieduizend kilometer op (omgerekend) één liter benzine. In deze klasse bleef het record uit 2005 in de boeken. De Shell Eco-marathon verwelkomt elk jaar universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs uit Europa. De Ecomarathon werd voor de 23e keer georganiseerd en stond dit jaar in het teken van duurzame mobiliteit en innovatie. (www.shell.nl/eco-marathon)