Engelse politie niet blij met elektrische auto’s

De Engelse politie is niet altijd blij met de elektrische auto’s die steeds meer worden ingezet. ‘’Die auto’s raken voortdurend leeg waardoor agenten tijdens hun werk naar een ander voertuig over moeten stappen,’’ aldus politiecommissaris Chris Nelson van de Gloucestershire Police Force waar één op de vijf van de 435 voertuigen nu een EV is.

Engeland Britse auto
Ook de grote Britse dealerbedrijven lieten van hun droefenis blijkenPexels (2022)

Dat melden verschillende Engelse autobladen. ‘’We moeten allemaal naar elektrische auto’s toe. Mijn korps heeft het grootste percentage van het hele land en dat brengt zo z’n problemen met zich mee. De ontwerp opties die voor elektrische voertuigen beschikbaar zijn voor operationeel gebruik zijn niet zo vooruitstrevend als we wel zouden willen. Ik ben daarom voorzichtig of we voorlopig wel op deze weg door moeten gaan.’’

Eén van de problemen is dat de blauwe zwaailichten, sirenes, radio- en computerapparatuur, verlichting en airco een te groot beroep op de batterijcapaciteit doen. ‘’Ik zou niet graag zien dat een agent midden op het platteland opeens stil komt te staan omdat de batterij van zijn voertuig leeg is. De laatste tijd hoor ik daar steeds meer verhalen over. Ik ben helemaal voor klimaatmaatregelen maar mijn prioriteit is toch de misdaad te bestrijden en daar heb ik meer operationele opties voor nodig. Dat is een belangrijk onderwerp.’’

Lees ook:
‘Betere ervaring met elektrisch rijden blijft nodig’

Engelse politie niet blij met elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Engelse politie niet blij met elektrische auto’s

De Engelse politie is niet altijd blij met de elektrische auto’s die steeds meer worden ingezet. ‘’Die auto’s raken voortdurend leeg waardoor agenten tijdens hun werk naar een ander voertuig over moeten stappen,’’ aldus politiecommissaris Chris Nelson van de Gloucestershire Police Force waar één op de vijf van de 435 voertuigen nu een EV is.

Engeland Britse auto
Ook de grote Britse dealerbedrijven lieten van hun droefenis blijkenPexels (2022)

Dat melden verschillende Engelse autobladen. ‘’We moeten allemaal naar elektrische auto’s toe. Mijn korps heeft het grootste percentage van het hele land en dat brengt zo z’n problemen met zich mee. De ontwerp opties die voor elektrische voertuigen beschikbaar zijn voor operationeel gebruik zijn niet zo vooruitstrevend als we wel zouden willen. Ik ben daarom voorzichtig of we voorlopig wel op deze weg door moeten gaan.’’

Eén van de problemen is dat de blauwe zwaailichten, sirenes, radio- en computerapparatuur, verlichting en airco een te groot beroep op de batterijcapaciteit doen. ‘’Ik zou niet graag zien dat een agent midden op het platteland opeens stil komt te staan omdat de batterij van zijn voertuig leeg is. De laatste tijd hoor ik daar steeds meer verhalen over. Ik ben helemaal voor klimaatmaatregelen maar mijn prioriteit is toch de misdaad te bestrijden en daar heb ik meer operationele opties voor nodig. Dat is een belangrijk onderwerp.’’

Lees ook:
‘Betere ervaring met elektrisch rijden blijft nodig’