Sixt voert elektrificering verder op

Autoverhuurder Sixt gaat de elektrificering verder opvoeren. Tegen 2030 moet 70 tot 90 procent van de voertuigen in de vloot elektrisch zijn terwijl Sixt daarnaast 50 miljoen euro gaat investeren in de uitbouw van de eigen laadinfrastructuur.

Sixt (2022)

Bovendien wil het Duitse bedrijf sterke partners in haar Sixt One Platform binnenhalen om zo EV-rijders met één login en één app toegang te verlenen tot 300.000 laadpalen in de Europese landen waar het actief is.
Dat staat in het ‘omvattende programma voor meer klimaatbescherming’ dat de Raad van Bestuur van Sixt heeft vastgesteld.

Sixt wil verder de eigen bedrijfsvestigingen al vanaf 2023 klimaatneutraal laten opereren, dat is vijf jaar eerder dan tot nu toe was gepland. Voornaamste actiepunt is het grootschalig installeren van zonnepanelen. Waar Sixt niet zelf verder kan besparen, gebeurt dat door de inzet van compensatieprojecten.

Sixt voert elektrificering verder op - Automobielmanagement.nl

Sixt voert elektrificering verder op

Autoverhuurder Sixt gaat de elektrificering verder opvoeren. Tegen 2030 moet 70 tot 90 procent van de voertuigen in de vloot elektrisch zijn terwijl Sixt daarnaast 50 miljoen euro gaat investeren in de uitbouw van de eigen laadinfrastructuur.

Sixt (2022)

Bovendien wil het Duitse bedrijf sterke partners in haar Sixt One Platform binnenhalen om zo EV-rijders met één login en één app toegang te verlenen tot 300.000 laadpalen in de Europese landen waar het actief is.
Dat staat in het ‘omvattende programma voor meer klimaatbescherming’ dat de Raad van Bestuur van Sixt heeft vastgesteld.

Sixt wil verder de eigen bedrijfsvestigingen al vanaf 2023 klimaatneutraal laten opereren, dat is vijf jaar eerder dan tot nu toe was gepland. Voornaamste actiepunt is het grootschalig installeren van zonnepanelen. Waar Sixt niet zelf verder kan besparen, gebeurt dat door de inzet van compensatieprojecten.