Topmodel van Lexus met C-milieulabel

Nu is ook het topmodel van Lexus uitgerust met hybride aandrijving. Vanaf begin juli te koop voor 137 mille.

De Lexus LS 600h heeft door de ‘lage’ CO2-uitstoot van 219 gram/km het milieulabel C toegekend gekregen. Na de RX 400h en de GS 450h is de LS de derde Lexus met ‘hybrid drive’. De LS 600h is de eerste auto ter wereld met een volledig geïntegreerde hybride aandrijflijn, waarbij een 5.0 liter V8-benzinemotor gecombineerd wordt met een krachtige elektromotor met hoog vermogen. Hij heeft een nieuw ontworpen batterijpakket met een grote capaciteit, een tweetraps elektronisch geregelde continu variabele transmissie en permanente vierwielaandrijving. Dankzij dit hybridesysteem zijn de prestaties van de LS 600h behoorlijk: de 5,0 liter V8 benzinemotor van levert 394 pk/520 Nm en wordt gecombineerd met het vermogen van 225 pk/300 Nm van de elektromotor. Het brandstofverbruik bij de gecombineerde cyclus volgens EC-norm is 9,3 l/100 km, vergelijkbaar met het verbruik van een auto met een zescilindermotor, aldus Lexus. De Lexus LS 600h is de eerste auto ter wereld met een hybride aandrijflijn met permanente vierwielaandrijving. De RX400h heeft een systeem van vierwielaandrijving waarbij de achterwielen worden aangedreven door de elektromotor en de voorwielen door de benzinemotor. GS450h heeft alleen achterwielaandrijving; dat geeft bij het uitaccelereren van een bocht in bepaalde gevallen problemen door het zeer hoge koppel van de aandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Topmodel van Lexus met C-milieulabel - Automobielmanagement.nl

Topmodel van Lexus met C-milieulabel

Nu is ook het topmodel van Lexus uitgerust met hybride aandrijving. Vanaf begin juli te koop voor 137 mille.

De Lexus LS 600h heeft door de ‘lage’ CO2-uitstoot van 219 gram/km het milieulabel C toegekend gekregen. Na de RX 400h en de GS 450h is de LS de derde Lexus met ‘hybrid drive’. De LS 600h is de eerste auto ter wereld met een volledig geïntegreerde hybride aandrijflijn, waarbij een 5.0 liter V8-benzinemotor gecombineerd wordt met een krachtige elektromotor met hoog vermogen. Hij heeft een nieuw ontworpen batterijpakket met een grote capaciteit, een tweetraps elektronisch geregelde continu variabele transmissie en permanente vierwielaandrijving. Dankzij dit hybridesysteem zijn de prestaties van de LS 600h behoorlijk: de 5,0 liter V8 benzinemotor van levert 394 pk/520 Nm en wordt gecombineerd met het vermogen van 225 pk/300 Nm van de elektromotor. Het brandstofverbruik bij de gecombineerde cyclus volgens EC-norm is 9,3 l/100 km, vergelijkbaar met het verbruik van een auto met een zescilindermotor, aldus Lexus. De Lexus LS 600h is de eerste auto ter wereld met een hybride aandrijflijn met permanente vierwielaandrijving. De RX400h heeft een systeem van vierwielaandrijving waarbij de achterwielen worden aangedreven door de elektromotor en de voorwielen door de benzinemotor. GS450h heeft alleen achterwielaandrijving; dat geeft bij het uitaccelereren van een bocht in bepaalde gevallen problemen door het zeer hoge koppel van de aandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding