Rabobank zet 75 Volvo’s op bio-ethanol in

Rabobank ‘onderstreept zijn ambitie van duurzaam ondernemen’.

De aankoop van de C30’s past bij het streven naar duurzame mobiliteit van medewerkers. Ook wil Rabobank zo de markt voor bio-ethanol een impuls geven. Rabobank ontvangt de eerste 45 auto’s in oktober en zet ze in voor de medewerkers van het interne detacheringsbureau Rabobank Connect. De overige dertig auto’s worden begin 2008 geleverd door dealer Van Roosmalen in Tilburg. De berijders van deze auto’s kunnen op nu op vijf plekken in Nederland de brandstof E85 tanken: in Rotterdam, Beesd, Leeuwarden, Rijswijk en Wormer. Zo zal elke auto gemiddeld 10 procent van de kilometers op bio-ethanol rijden. Ondertussen hebben diverse provincies initiatieven genomen om meer pompen met bio-ethanol te gaan bouwen. Rabobank zegt het percentage milieuvriendelijke brandstof zo snel mogelijk te willen opvoeren. De bak zegt het belangrijk te vinden dat bio-ethanol duurzaam wordt geproduceerd en werkt daarom mee aan de opzet van een certificeringsysteem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rabobank zet 75 Volvo’s op bio-ethanol in - Automobielmanagement.nl

Rabobank zet 75 Volvo’s op bio-ethanol in

Rabobank ‘onderstreept zijn ambitie van duurzaam ondernemen’.

De aankoop van de C30’s past bij het streven naar duurzame mobiliteit van medewerkers. Ook wil Rabobank zo de markt voor bio-ethanol een impuls geven. Rabobank ontvangt de eerste 45 auto’s in oktober en zet ze in voor de medewerkers van het interne detacheringsbureau Rabobank Connect. De overige dertig auto’s worden begin 2008 geleverd door dealer Van Roosmalen in Tilburg. De berijders van deze auto’s kunnen op nu op vijf plekken in Nederland de brandstof E85 tanken: in Rotterdam, Beesd, Leeuwarden, Rijswijk en Wormer. Zo zal elke auto gemiddeld 10 procent van de kilometers op bio-ethanol rijden. Ondertussen hebben diverse provincies initiatieven genomen om meer pompen met bio-ethanol te gaan bouwen. Rabobank zegt het percentage milieuvriendelijke brandstof zo snel mogelijk te willen opvoeren. De bak zegt het belangrijk te vinden dat bio-ethanol duurzaam wordt geproduceerd en werkt daarom mee aan de opzet van een certificeringsysteem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding