Polo BlueMotion is de milieuvriendelijkste auto

De VCD (Verkehrsclub Deutschland) heeft de Volkswagen Polo BlueMotion wederom uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke dieselauto.

De Duitse organisatie onderzoekt elk jaar de milieuvriendelijkheid van personenauto’s. Het is al het tweede achtereenvolgende jaar dat de Polo BlueMotion als schoonste diesel uit het onderzoek van Verkehrsclub Deutschland komt. De Polo BlueMotion valt dankzij een motorvermogen van 59 kW/80 pk op door zijn pittige prestaties, maar vooral door zijn lage verbruik van slechts 3,8 l/100 km. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van slechts 99 gram per kilometer – een wereldrecord voor een vijfzits auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Polo BlueMotion is de milieuvriendelijkste auto - Automobielmanagement.nl

Polo BlueMotion is de milieuvriendelijkste auto

De VCD (Verkehrsclub Deutschland) heeft de Volkswagen Polo BlueMotion wederom uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke dieselauto.

De Duitse organisatie onderzoekt elk jaar de milieuvriendelijkheid van personenauto’s. Het is al het tweede achtereenvolgende jaar dat de Polo BlueMotion als schoonste diesel uit het onderzoek van Verkehrsclub Deutschland komt. De Polo BlueMotion valt dankzij een motorvermogen van 59 kW/80 pk op door zijn pittige prestaties, maar vooral door zijn lage verbruik van slechts 3,8 l/100 km. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van slechts 99 gram per kilometer – een wereldrecord voor een vijfzits auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding