ARN: drie miljoen autowrakken gerecycled

Deze week is het driemiljoenste autowrak gerecycled binnen het ARN-systeem.

Hierdoor is 334 duizend ton afval van autowrakken niet ten laste van het milieu gekomen maar nuttig hergebruikt. Zowel het aantal gerecyclede autowrakken als het systeem dat het mogelijk maakt, is nog steeds een unicum in Europa. Het recyclingpercentage dat nu 85 procent is, zal in de komende jaren stijgen naar 95 procent van de massa van de auto. Hierin loopt Nederland ook voorop ten opzichte van andere Europese landen, aldus Auto Recycling Nederland. Dit hogere percentage kan worden bereikt door naast handmatige demontage ook mechanische scheidingstechnieken in te zetten waarmee verschillende materiaalstromen nieuwe toepassingen krijgen. ARN is in 1995 opgericht door de Nederlandse autobranche met als doel de hoeveelheid afval van afgedankte auto’s drastisch te verminderen. ARN werkt hiervoor samen met verschillende partijen in de recyclingketen van autowrakken. www.arn.nl .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ARN: drie miljoen autowrakken gerecycled - Automobielmanagement.nl

ARN: drie miljoen autowrakken gerecycled

Deze week is het driemiljoenste autowrak gerecycled binnen het ARN-systeem.

Hierdoor is 334 duizend ton afval van autowrakken niet ten laste van het milieu gekomen maar nuttig hergebruikt. Zowel het aantal gerecyclede autowrakken als het systeem dat het mogelijk maakt, is nog steeds een unicum in Europa. Het recyclingpercentage dat nu 85 procent is, zal in de komende jaren stijgen naar 95 procent van de massa van de auto. Hierin loopt Nederland ook voorop ten opzichte van andere Europese landen, aldus Auto Recycling Nederland. Dit hogere percentage kan worden bereikt door naast handmatige demontage ook mechanische scheidingstechnieken in te zetten waarmee verschillende materiaalstromen nieuwe toepassingen krijgen. ARN is in 1995 opgericht door de Nederlandse autobranche met als doel de hoeveelheid afval van afgedankte auto’s drastisch te verminderen. ARN werkt hiervoor samen met verschillende partijen in de recyclingketen van autowrakken. www.arn.nl .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding