Duitse regering wil ‘elektrische’ vloottest

De bondsregering heeft met Volkswagen een deal gemaakt over een test met elektrische auto’s en plug-in hybrides.

De bondsregering heeft een klimaatprogramma opgesteld waarbij het gebruik van alternatieve energie en duurzame mobiliteit belangrijke thema’s zijn. Men wil een duurtest van een vloot van elektrisch aangedreven auto’s en van plug-in hybrides. De chef van Volkswagen, Martin Winterkorn, heeft verklaard dat Volkswagen graag de verantwoordelijkheid voor het project op zich zal nemen. Vandaag (6 november) bezoekt milieuminister Sigmar Gabriel de VW-fabriek in Wolfsburg om zich te laten informeren over toekomstgerichte technologieën, zoals plug-in hybrides, lithium-ion batterijen en de zogenaamde CCS-motoren die de verbrandingsprocessen van een benzine- en dieselmotor combineren. Volkswagen zegt elektrische aandrijvingen te hebben opgenomen in zijn strategie omdat een vergroting van elektriciteit in de aandrijving de toepassing mogelijk maakt van geregenereerde stroom. Ook maakt het gebruik van andere energiebronnen mogelijk zoals wind-, zon- en waterenergie. Bovendien, zo zegt VW, verlaagt elektrisch rijden de emissies in de steden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse regering wil ‘elektrische’ vloottest - Automobielmanagement.nl

Duitse regering wil ‘elektrische’ vloottest

De bondsregering heeft met Volkswagen een deal gemaakt over een test met elektrische auto’s en plug-in hybrides.

De bondsregering heeft een klimaatprogramma opgesteld waarbij het gebruik van alternatieve energie en duurzame mobiliteit belangrijke thema’s zijn. Men wil een duurtest van een vloot van elektrisch aangedreven auto’s en van plug-in hybrides. De chef van Volkswagen, Martin Winterkorn, heeft verklaard dat Volkswagen graag de verantwoordelijkheid voor het project op zich zal nemen. Vandaag (6 november) bezoekt milieuminister Sigmar Gabriel de VW-fabriek in Wolfsburg om zich te laten informeren over toekomstgerichte technologieën, zoals plug-in hybrides, lithium-ion batterijen en de zogenaamde CCS-motoren die de verbrandingsprocessen van een benzine- en dieselmotor combineren. Volkswagen zegt elektrische aandrijvingen te hebben opgenomen in zijn strategie omdat een vergroting van elektriciteit in de aandrijving de toepassing mogelijk maakt van geregenereerde stroom. Ook maakt het gebruik van andere energiebronnen mogelijk zoals wind-, zon- en waterenergie. Bovendien, zo zegt VW, verlaagt elektrisch rijden de emissies in de steden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding