Sator gaat jatropha’s planten op Mali

Sator Holding heeft duurzaam ondernemen centraal gezet in haar beleid. De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door de aanplant van jatropha-planten.

Sator gebruikt voor zijn onderdelendistributie 110 auto’s die ruim acht miljoen kilometers afleggen in de Benelux. De auto’s zijn allemaal voorzien van moderne motoren en roetfilters maar Sator gaat nu ook de CO2-uitstoot van deze kilometers compenseren. Sator (Kroymans) investeert in aanplant van de jatropha-struik (zie afbeelding) in Mali. Behalve dat de plant voor zijn groei CO2 uit de lucht opneemt zoals alle planten, zorgt de jatropha voor een vruchtbaardere bodem waarop andere gewassen kunnen worden verbouwd. Uit de noten van de jatropha wordt olie geperst waarvan biodiesel kan worden geproduceerd. Jatropha-olie is een milieuvriendelijke, betaalbare en hernieuwbare energiebron en kan als alternatief voor diesel, kerosine, lpg, steenkool en hout worden gebruikt. Verder onderzoekt Sator de mogelijkheid zijn nieuw te bouwen distributiecentrum in Vilvoorde (België) te voorzien van de nieuwste generatie hr-zonnepanelen. Sator zegt de ‘hele grossiersorganisatie actief aan te sporen om duurzaam te ondernemen’. Directeur driaan Roggeveen van Sator: “In de huidige tijd moet het uitgangspunt níet zijn dat het een noodzakelijk kwaad is iets aan het milieu te doen, dat zie ik nog te vaak. Men vergeet vaak ook dat het niet alleen winst voor het milieu is maar ook veel zakelijke kansen oplevert.” Sator gaat het boek ‘Duurzaam ontwikkelen, een wereldkans’ van Anne-Marie Rakhorst naar alle grossiers van het Business Partner Netwerk sturen zodat zij inspiratie kunnen opdoen. Roggeveen: “En we roepen ze actief op zich aan te sluiten bij het jatropha-project in Mali.” Sator is in de Benelux de grootste distributeur van auto-onderdelen, uitlaten en gereedschappen. Het bedrijf is voortgekomen uit de samenvoeging van de onderdelenbedrijven van de Van Heck Group en Kroymans Corporation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sator gaat jatropha’s planten op Mali - Automobielmanagement.nl

Sator gaat jatropha’s planten op Mali

Sator Holding heeft duurzaam ondernemen centraal gezet in haar beleid. De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door de aanplant van jatropha-planten.

Sator gebruikt voor zijn onderdelendistributie 110 auto’s die ruim acht miljoen kilometers afleggen in de Benelux. De auto’s zijn allemaal voorzien van moderne motoren en roetfilters maar Sator gaat nu ook de CO2-uitstoot van deze kilometers compenseren. Sator (Kroymans) investeert in aanplant van de jatropha-struik (zie afbeelding) in Mali. Behalve dat de plant voor zijn groei CO2 uit de lucht opneemt zoals alle planten, zorgt de jatropha voor een vruchtbaardere bodem waarop andere gewassen kunnen worden verbouwd. Uit de noten van de jatropha wordt olie geperst waarvan biodiesel kan worden geproduceerd. Jatropha-olie is een milieuvriendelijke, betaalbare en hernieuwbare energiebron en kan als alternatief voor diesel, kerosine, lpg, steenkool en hout worden gebruikt. Verder onderzoekt Sator de mogelijkheid zijn nieuw te bouwen distributiecentrum in Vilvoorde (België) te voorzien van de nieuwste generatie hr-zonnepanelen. Sator zegt de ‘hele grossiersorganisatie actief aan te sporen om duurzaam te ondernemen’. Directeur driaan Roggeveen van Sator: “In de huidige tijd moet het uitgangspunt níet zijn dat het een noodzakelijk kwaad is iets aan het milieu te doen, dat zie ik nog te vaak. Men vergeet vaak ook dat het niet alleen winst voor het milieu is maar ook veel zakelijke kansen oplevert.” Sator gaat het boek ‘Duurzaam ontwikkelen, een wereldkans’ van Anne-Marie Rakhorst naar alle grossiers van het Business Partner Netwerk sturen zodat zij inspiratie kunnen opdoen. Roggeveen: “En we roepen ze actief op zich aan te sluiten bij het jatropha-project in Mali.” Sator is in de Benelux de grootste distributeur van auto-onderdelen, uitlaten en gereedschappen. Het bedrijf is voortgekomen uit de samenvoeging van de onderdelenbedrijven van de Van Heck Group en Kroymans Corporation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding