Hybride Hyundai vanaf 2009

Hyundai Motor wil vanaf volgend jaar al beginnen met de serieproductie van een hybride auto.

Het zou in eerste instantie gaan om een compacte auto met een benzine-elektrische aandrijving. Vanaf 2010 moet er dan een middenklasser volgen. Verder is de bedoeling vanaf 2012 een kleine (eigen) vloot van brandstofcelaangedreven auto’s te gaan gebruiken. Momenteel heeft Hyundai samen met dochter Kia al sinds 2004 bijna drieduizend hybrides rijden bij de overheid van Zuid-Korea. Hyundai verwacht dat de serieproductie van hybrides een omslagpunt voor het bedrijf zal zijn en zijn concurrentiekracht op het vlak van milieuvriendelijke auto’s zal versterken. Vooralsnog zijn vooral Japanse fabrikanten (Toyota, Honda) sterk op dit vlak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hybride Hyundai vanaf 2009 - Automobielmanagement.nl

Hybride Hyundai vanaf 2009

Hyundai Motor wil vanaf volgend jaar al beginnen met de serieproductie van een hybride auto.

Het zou in eerste instantie gaan om een compacte auto met een benzine-elektrische aandrijving. Vanaf 2010 moet er dan een middenklasser volgen. Verder is de bedoeling vanaf 2012 een kleine (eigen) vloot van brandstofcelaangedreven auto’s te gaan gebruiken. Momenteel heeft Hyundai samen met dochter Kia al sinds 2004 bijna drieduizend hybrides rijden bij de overheid van Zuid-Korea. Hyundai verwacht dat de serieproductie van hybrides een omslagpunt voor het bedrijf zal zijn en zijn concurrentiekracht op het vlak van milieuvriendelijke auto’s zal versterken. Vooralsnog zijn vooral Japanse fabrikanten (Toyota, Honda) sterk op dit vlak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding