Mercedes: uitstootnormen 2012 kunnen niet

De autoindustrie kan de nieuwe 2012-uitstootnorm van 120 gram CO2 per kilometer nooit halen.

Dat zegt Dieter Zetsche, de topman van het Daimler-concern, in Wirtschaftwoche. Hij herhaalt de bekende bezwaren van autofabrikanten die de reden aanvoeren dat zestig procent van de auto’s die de fabrikanten in 2012 zullen verkopen nu al in de fabriek staan. Het duurt ongeveer zeven jaar om een nieuw model op de markt te brengen en in het afgelopen jaar lag de gemiddelde uitstoot van nieuwe auto’s in Duitsland nog op 170 gram .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes: uitstootnormen 2012 kunnen niet - Automobielmanagement.nl

Mercedes: uitstootnormen 2012 kunnen niet

De autoindustrie kan de nieuwe 2012-uitstootnorm van 120 gram CO2 per kilometer nooit halen.

Dat zegt Dieter Zetsche, de topman van het Daimler-concern, in Wirtschaftwoche. Hij herhaalt de bekende bezwaren van autofabrikanten die de reden aanvoeren dat zestig procent van de auto’s die de fabrikanten in 2012 zullen verkopen nu al in de fabriek staan. Het duurt ongeveer zeven jaar om een nieuw model op de markt te brengen en in het afgelopen jaar lag de gemiddelde uitstoot van nieuwe auto’s in Duitsland nog op 170 gram .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding