LeasePlan is zich ‘zeer bewust’ van de maatschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en heeft zich daarom met diverse producten gestort op  ‘groen wagenparkbeheer’. Zo organiseert LeasePlan zuinigheidsrijtrainingen, doet promotieacties voor hybride auto’s en voor de trein en laat ‘compensatiebossen’ aanplanten.   De Fortwo mhd sluit goed aan bij nieuwe mobiliteitsconcepten van LeasePlan. Wanneer de bestuurder remt en de snelheid van de auto komt onder de acht km/u, schakelt de motor zichzelf uit.. Als de bestuurder de rem loslaat, start de motor vanzelf en is de rit zonder merkbare vertraging te vervolgen. In combinatie met de iets aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak zorgt de startstopautomaat voor acht procent minder brandstofverbruik. Dat wordt met 0,4 liter per 100 kilometer teruggebracht van 4,7 tot 4,3 liter . De uitstoot van CO2 daalt hierdoor bijgevolg van 112 gram per kilometer tot 103 gram per kilometer.