Hiermee wordt de schonere motortechnologie ‘voor meer mensen op de hele wereld toegankelijk’ en de wereldwijde uitstoot van schadelijke gassen beduidend gereduceerd.

 

Het gaat daarbij om een handzaam vijfdeursmodel voor vijf passagiers met een carrosserieontwerp dat gebruik maakt van het concept van de FCX Clarity. Speerpunten zijn de goede brandstofefficiëntie, wendbaarheid, comfort en stijl, aldus Fukui.

 

www.hondanews.eu

 

Naast dit nieuwe instapmodel zal Honda de verkoopcijfers van de hybride auto verder opschroeven door de introductie van een sportieve hybride die gebaseerd is op de CR-Z, Civic hybride, en een nieuwe Jazz hybride. Met deze vier modellen verwacht Honda dat de gecombineerde jaarcijfers van alle hybride modellen de vijfhonderd duizend units zal bereiken.

 

Tijdens zijn halfjaartoespraak, die gehouden werd in een klimaat van stijgende brandstofprijzen en groeiende zorgen om het milieu, noemde Fukui ook de versteviging van de marktpositie van Honda motorfietsen en benadrukte dat Honda innovatie nastreeft door middel van R&D en klantenservice.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding