Bosch en Samsung samen in lithium-ion batterijen

Bosch en Samsung richten een joint venture op die lithium-ion batterijen voor auto’s gaat maken en verkopen.

Het nieuwe bedrijf gaat SB LiMotive heten, krijgt zijn hoofdkwartier in Korea en begint in september. Beide partners zijn ieder voor de helft eigenaar en zijn ook gelijk verdeeld over de dagelijkse leiding en het bestuur. Voordat het zover is, moeten nog wel de kartelautoriteiten akkoord zijn.

Lithium-ion batterijen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe hybride of volledig elektrisch aangedreven auto’s. Bosch en Samsung hebben ieder ruime expertise in huis op het gebied van accu’s. In 2007 produceerde Samsung bijvoorbeeld 376 miljoen accu’s, onder meer voor telefoons en laptops.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bosch en Samsung samen in lithium-ion batterijen - Automobielmanagement.nl

Bosch en Samsung samen in lithium-ion batterijen

Bosch en Samsung richten een joint venture op die lithium-ion batterijen voor auto’s gaat maken en verkopen.

Het nieuwe bedrijf gaat SB LiMotive heten, krijgt zijn hoofdkwartier in Korea en begint in september. Beide partners zijn ieder voor de helft eigenaar en zijn ook gelijk verdeeld over de dagelijkse leiding en het bestuur. Voordat het zover is, moeten nog wel de kartelautoriteiten akkoord zijn.

Lithium-ion batterijen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe hybride of volledig elektrisch aangedreven auto’s. Bosch en Samsung hebben ieder ruime expertise in huis op het gebied van accu’s. In 2007 produceerde Samsung bijvoorbeeld 376 miljoen accu’s, onder meer voor telefoons en laptops.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding