Het gaat om vijf modellen van BMW en twee modellen van Mini. Bovendien werd de Editor’s Award toegekend aan EfficientDynamics voor de effectieve wijze waarop hiermee over het gehele gamma brandstof bespaard wordt. Na milieuonderscheidingen voor EfficientDynamics in onder andere Duitsland (Grünes Lenkrad), Nederland (Auto Innovatieprijs 2008) en de VS (World Green Car 2008 voor de BMW 118d) volgt nu ook erkenning uit Engeland.

In de categorie Executive cars waren alle awards voor BMW. In de lagere prijsklasse, kan men volgens What Car? het beste de BMW 318d aanschaffen. In de middelste prijsklasse is de BMW 520d de beste koop In de hogere prijsklasse kiest What Car? voor de BMW 530d.

Mini drukte met twee onderscheidingen ook zijn stempel op de Green Awards 2008. De Cooper D is in de categorie supermini uitgeroepen tot beste koop in de hogere prijsklasse, in de categorie sportscars won de Cooper S. De beste groene sportscar in de hogere prijsklasse is volgens What Car? de BMW 335d.

 

Aan de basis van het succes ligt het concept EfficientDynamics, bestaande uit motoren met High Precision Injection, actieve aerodynamica, banden met lage rolweerstand, electric power steering, schakelindicatie, brake energy regeneration en bij meerdere modellen ook de startstopfunctie. De reden voor What Car? om BMW EfficientDynamics de Editors Award toe te kennen: "Het doel is simpel, het verlagen van de CO2-emissies, het brandstofverbruik en het voertuiggewicht, terwijl de klanten nog steeds de rijervaring krijgen die ze verwachten van een BMW".

 

Dankzij deze standaard geleverde brandstofbesparende techniek hebben dit najaar 156 BMW en Mini-modellen in Nederland een groen energielabel.