AM maakte in februari al melding van het Nederlandse DuraCar, de producent van de QUICC! (met uitroepteken) zoals de auto nu is genoemd. Het bedrijf is optimistisch over de reacties. De duurzame eigenschappen van deze auto rechtvaardigen dat volgens marketing manager Guido Boosten. "Met de Quicc geeft DuraCar een antwoord op de stijgende brandstofprijzen en de zorg voor het milieu terwijl deze bestelauto tegelijkertijd speciaal ontwikkeld is voor stadsgebruik." Als voorbeelden noemt hij de korte draaicirkel en de compacte afmetingen van de auto.

DuraCar wil de Quicc binnen nu en twee jaar bouwen van volledig recyclebare thermoplastics en kiest nu al voor de meest milieuvriendelijke lithium-ion accu’s, de lithium-ion ijzerfosfaatvariant.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding