Voorzitter Geert Vermeer is blij met de benoeming van Ronald van der Vlies. "We kennen Ronald al als actief lid van de congrescommissie. Ronald is kundig, betrokken en helder. Hij draait niet om de hete brei heen en is pragmatisch ingesteld. Precies wat we nodig hebben."

Van der Vlies is 27 jaar werkzaam in de branche. Hij begon bij een bedrijfswagendealer, maar koos al snel voor het personenautosegment. Via een tussenstap bij een Saab- en Mitsubishi-dealer in Dordrecht kwam hij uiteindelijk bij Auto Dekker in Spijkenisse terecht als verkoper. In 1994 werd hij er directeur/eigenaar.

"Ik ben van plan het kussen af en toe op te kloppen en de andere kant van zaken te laten zien. Soms heb je contrast nodig om het beeld te verduidelijken. Daarnaast denk ik te weten waar het over gaat in de branche. Ik ben een echte autojongen en sta zelf met mijn voeten in de klei."

 De portefeuille ‘Duurzaamheid’ ligt hem wel. "Op dat gebied is er momenteel genoeg te doen. Het onderwerp gaat steeds meer leven in ons land en ik vind dat we het verplicht zijn aan onze nazaten om hier onze tanden in te zetten. Ik heb er zin in".