Oud-FNV-voorzitter Lodewijk de Waal gaat vandaag de plannen presenteren aan ministers Eurlings (Verkeer) en Cramer (Milieu). De Waal leidt de Taskforce Mobiliteitsmanagement, die plannen moet uitwerken om de files het hoofd te bieden. Op de grootste knooppunten moeten de files en de bijbehorende milieuvervuiling met vijf tot twintig procent afnemen.

De regio Haaglanden breidt de succesvolle proef Spitsmijden tussen Den Haag en Zoetermeer uit. Woensdag geeft Eurlings het startschot voor de proef waarbij automobilisten tot acht euro krijgen voor het mijden van de spits tussen Gouda en Den Haag. Bij de eerste proef werd het aantal ritten gehalveerd. Gezien de komende werkzaamheden aan de A12 zou dat nu ook een welkom resultaat zijn.

Opmerkelijk is wel dat De Waal er in z’n plannen van uitgaat dat de kilometerheffing in 2012 van start gaat. Het is nog maar de vraag of het CDA en Eurlings daar voor in zullen staan. Het afrekenen per gereden kilometer is een van de grootste ict-en infrastuctuurprojecten uit de Nederlandse geschiedenis, en niet zonder meer haalbaar in vier jaar.

Veel werkgevers willen de groei van het Nederlandse leasewagenpark – de teller staat nu op 770 duizend auto’s – een halt toe roepen.

PricewaterhouseCoopers probeert zijn accountants te verleiden met elektrische scooters, met een actieradius van tachtig kilometer. In Den Bosch mogen werknemers op een Segway, het veelbesproken auto-stepje, heen en weer tussen hun werk in de stad en een shuttlebus naar hun woonplaats.

[bron: De Pers]