Oliemaatschappij Tamoil verkoopt de bio-ethanol overigens voorlopig voor dezelfde prijs als een liter euroloodvrij. Bij de pomp in Alkmaar kostte bio-ethanol bij opening 1,59 euro.

Cees van de Peppel van Tamoil Nederland verwacht per 1 januari 2009 een prijsdaling van dertig procent, omdat dan mogelijk de accijns op E85 wordt verlaagd. Een volledig overzicht van tankstations waar bio-ethanol getankt kan worden, staat op de site van FuelSwitch, zie www.fuelswitch.nl. In Nederland wordt gewerkt aan een dekkend netwerk van tankstations met schone brandstoffen. Het aantal stations waar bio-ethanol, aardgas en biogas getankt kan worden neemt steeds meer toe.

 

Op 18 november organiseren SenterNovem en het ministerie van VROM de Marktdag 2e generatie biobrandstoffen in Amersfoort. Tijdens de Marktdag krijgen bezoekers informatie over het Nederlandse beleid ten aanzien van 2e generatie biobrandstoffen. VROM geeft een toelichting op het ontwerpbesluit ‘Zwaardere weging betere biobrandstoffen’. Ook wordt informatie gegeven over de status van de techniek, de initiatieven, het potentieel en de verwachtingen van 2e generatie biobrandstoffen zowel nationaal als internationaal.

 

Voor meer informatie: http:// www.senternovem.nl/mmfiles/Uitnodiging%20GAVE%20Marktdag%2018%