Renault Nissan wil ’s werelds grootste producent van elektrische (zero-emission) auto’s  worden, om te beginnen in Frankrijk. Ook in Israël, Denemarken, Portugal, de Amerikaanse staat Tennessee en de Japanse regio Kanagawa gaan ze op grote schaal rijden. Op al die locaties bestaan soortgelijke samenwerkingsverbanden met Renault Nissan. In Israel en  Denemarken werkt Renault samen met Project better Place, een Amerikaans specialist in oplaadpunten en accuwisselstations. Nissan werkt samen met lokale overheden in Tennessee en in Japan.

EDF (Électricité de France) bezit ’s werelds grootste vloot van elektrische auto’s en heeft naar eigen zeggen veel verstand van opslag van elektriciteit en infrastructuren voor het opladen..

Beide bedrijven willen de consument met ingang van 2011 de mogelijkheid bieden om elektrisch te rijden. Ze starten een project dat open staat voor andere geïnteresseerde partijen en moet leiden tot een Electric Mobility Operator om de consument de noodzakelijke infrastructuur te bieden om auto’s te herladen. EDF heeft overigens ook afspraken gemaakt met PSA Peugeot Citroën.

EDF en Toyota zijn vorig jaar al begonnen met samenwerking in Europa op het gebied van elektrische auto’s en infrastructuur. Vorige maand zijn ze begonnen met een test van plug-in hybrides in de bedrijfswagenvloot van EDF in Engeland. Vorige maand hebben Daimler en energiemaatschappij RWE een pilot opgezet om vijfhonderd oplaadpunten te installeren in Berlijn voor een testvloot van honderd Mercedessen en Smarts.