"Wij merken dat er mede door de toenemende klimaatverandering en huidige brandstofprijzen veel vraag is naar een gasinstallatie onder de huidige SUV-rijders. Daarom hebben wij besloten om Kia-klanten tegemoet te komen bij de aanschaf van een nieuwe Sorento. De inbouw, gasinstallatie en garantie worden zonder meerprijs allemaal verzorgd via de officiële Kia-dealer. De klant merkt in principe niet eens dat de installatie aanwezig is, behalve in zijn portemonnee uiteraard," licht Cor Baltus, managing director van Kia Nederland, toe.

De installatie die wordt ingebouwd is een Vialle LPi-autogassysteem. Dit systeem werkt op basis van een multipoint-brandstofinjectie, dezelfde techniek die wordt toegepast bij benzinemotoren.

Het rijden op autogas brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het rijden op autogas aanzienlijk goedkoper dan het rijden op benzine of diesel. Autogas is verkrijgbaar bij meer dan tweeduizend tankstations in Nederland en ook in de rest van Europa kan bij een groeiend aantal tankstations autogas worden getankt.

De LPG-installatie voor de Kia Sorento is zo ingebouwd dat er geen bagageruimte verloren gaat. Naast het motorvermogen behoudt de Sorento tevens dezelfde bagagecapaciteit.