De topman van ’s werelds grootste autotoeleveranciern komt aan het woord in een Duits tijdschrift. Hij zegt erin dat auto’s met een verbrandingsmotor nog zeker twintig jaar het straatbeeld zullen domineren – de hype rond elektrische auto’s ten spijt.

In 2015 zullen slechts beperkte hoeveelheden elektroauto’s rondrijden. Dat is volgens Bohr vooral te danken aan subsidiërende belastingmaatregelen, zoals de lagere BPM en bijtelling in Nederland voor auto’s met een ‘groen’ A-label. Bohr verwacht dat eerst de hybride aangedreven auto verder zal oprukken. "Van de wereldwijde tachtig miljoen verkochte voertuigen die wij in 2015 verwachten, zullen er volgens onze prognoses 2,5 tot 3 miljoen met een hybride aandrijving zijn uitgevoerd en zo’n 800 duizend elektrisch", citeert De Pers.

Beide technologieën zouden daarmee iets minder dan vijf procent voor hun rekening nemen. Diesel is volgens Bosch goed voor een kwart van alle in 2015 verkochte voertuigen; de rest zal nog steeds gewoon op benzine rijden.