De basis is een energiescan op de vestiging van het Focwa-lid. Die kost voor leden driehonderd euro. Daaruit rolt een advies met allerlei mogelijkheden voor energiebesparing, wat de investering is en wat die op gaat leveren. Vervolgens kan het Energiecentrum er ook voor zorgen dat de nodige maatregelen als aanbesteding en offertes ook daadwerkelijk genomen worden Focwa start het energieadvies voor haar leden in de provincie Utrecht. Het is de bedoeling om in een jaar tijd alle leden in de gelegenheid te stellen om mee te doen.

Jenda Horák, juridisch medewerker van Focwa: "We ondersteunen bedrijven bij het hele traject; van analyse van het huidige gebruik, het vaststellen van mogelijke verbeteringen tot en met de uitvoering van verbeteringen. Het project maakt energiebesparing laagdrempelig. Ondernemers vinden energiebesparing in het algemeen wel belangrijk, maar vaak staat het niet zo hoog op de prioriteitenlijst. Met het toenemende belang van duurzaam ondernemen, met de eisen die vanuit het Activiteitenbesluit worden gesteld en met steeds verder stijgende energieprijzen, wordt dat anders. Met deze aanpak kan de ondernemer laten zien belang te hechten aan energiebesparing en er ook de voordelen van realiseren, zonder dat het heel veel extra tijd hoeft te kosten."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding