Dat deed hij tijdens een bezoek aan Edison’s Electric Vehicle Technical Center in Californië. De president zei dat zijn regering per jaar vijftien miljard zal investeren  in de ontwikkeling van wind- en zonne-energie, biobrandfstoffen en zuinigere auto’s en truck die in Amerika worden gebouwd. Hij wil een miljoen stekkerhybrides op de Amerikaanse wegen hebben in 2015. Om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren gaat de overheid een belastingvoordeel van 7,5 duizend dollar per auto geven.
Verder pompt de regering ook nog eens miljarden in de kwijnende Amerikaanse toeleveringsindustrie. Kort voor het afgelopen weekend werd een hulpprogramma van vijf miljard dollar (3,65 miljard euro) voor de toeleveranciers bekendgemaakt. Het geld moet ervoor zorgen dat de autofabrikanten over onderdelen en componenten kunnen blijven beschikken, aldus minister van financiën Timothy Geitner van de VS. Ongeveer gelijktijdig verscheen een studie van het consulancybureau  A.T. Kearney waarin wordt geconcludeerd dat meer dan de helft van de toeleveranciers van de Amerikaanse autofabrikanten dit jaar failliet dreigt te gaan. Er zouden een half miljoen mensen in de Amerikaanse toeleveranciersbusiness werken.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding