Athlon wil lease-rijder aan elektro-auto

Met de inzet van een elektrische Lotus Elise geeft Athlon Car Lease het startschot voor het ontwikkelprogramma ‘Charged’. Met dit programma wil Athlon elektrisch rijden in de nabije toekomst mogelijk maken voor haar klanten en leaserijders.

Een elektrische auto scheelt ruim drie ton CO2-uitstoot per werknemer per jaar. Daarnaast is een elektrisch aangedreven auto stiller en zuiniger. Marketingmanager Colin Ouwerling van Athlon: ‘Onze missie is het verduurzamen van mobiliteit. Het initiatief ‘Charged’ sluit hier naadloos op aan.’

De elektrische Lotus toont aan dat het technisch al goed mogelijk is om elektrisch te rijden. In het programma gaat de leasemaatschappij kennis vergaren over elektrisch rijden op drie sporen: de geschikte voertuigen (welke technieken, gebruik en kosten), de infrastructuur (waar opladen, hoe opladen, door wie, voor wie) en het business-model.

Ouwerling: ‘Met onder meer de Lotus kunnen we concrete praktijkervaringen opdoen, die we meenemen in ons programma ‘Charged’.’ Belangrijk is dat zowel producenten als de overheid het plan ondersteunen en natuurlijk ook de nodige acties ondernemen. ‘Zo moet het netwerk van oplaadpunten nog worden opgetuigd en de onderhoudskosten van elektrische auto’s in kaart worden gebracht. We zien diverse initiatieven bij overheden en marktpartijen, en het is voor ons een uitdaging om hier op in te spelen.’ Volgens Athlon is het geen kwestie van of, maar hoe elektrisch rijden haar intrede doet.

Zeker met de huidige klimaatproblematiek en de te verwachten schaarste in fossiele brandstoffen.

Begin 2008 introduceerde Athlon het Duurzaam Mobiliteitsplan. Sinds

2006 is het leasebedrijf hoofdpartner van het c,mm,n project, een initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de drie technische universiteiten. C,mm,n (spreek uit als common) is een open source community voor duurzame individuele mobiliteit. De c,mm,n, die op de AutoRAI stond, is volledig elektrisch.

Reacties

Prachtig toch? Hoe een leasebedrijf zich achter de klimaatproblematiek schuilt!Laten we wel wezen, er zijn veel te functies binnen de bedrijven die als secundaire arbeidsvoorwaarden een leaseauto leveren! Veel van deze mensen rijden per jaar niet meer dan 5000 km! Daar zou iets aan gedaan moeten worden!Laesebedrijven zijn hier echter erg blij mee, en komen nu met dit plan om niet met de rug aangekeken te worden. Leuk is het om te zien dat de Lotus wordt afgebeeld! Kosten voor deze auto? 100.000 euro! Welke mensen kunnen deze auto leasen?

Geplaatst door: nielswrx op
Athlon wil lease-rijder aan elektro-auto - Automobielmanagement.nl

Athlon wil lease-rijder aan elektro-auto

Met de inzet van een elektrische Lotus Elise geeft Athlon Car Lease het startschot voor het ontwikkelprogramma ‘Charged’. Met dit programma wil Athlon elektrisch rijden in de nabije toekomst mogelijk maken voor haar klanten en leaserijders.

Een elektrische auto scheelt ruim drie ton CO2-uitstoot per werknemer per jaar. Daarnaast is een elektrisch aangedreven auto stiller en zuiniger. Marketingmanager Colin Ouwerling van Athlon: ‘Onze missie is het verduurzamen van mobiliteit. Het initiatief ‘Charged’ sluit hier naadloos op aan.’

De elektrische Lotus toont aan dat het technisch al goed mogelijk is om elektrisch te rijden. In het programma gaat de leasemaatschappij kennis vergaren over elektrisch rijden op drie sporen: de geschikte voertuigen (welke technieken, gebruik en kosten), de infrastructuur (waar opladen, hoe opladen, door wie, voor wie) en het business-model.

Ouwerling: ‘Met onder meer de Lotus kunnen we concrete praktijkervaringen opdoen, die we meenemen in ons programma ‘Charged’.’ Belangrijk is dat zowel producenten als de overheid het plan ondersteunen en natuurlijk ook de nodige acties ondernemen. ‘Zo moet het netwerk van oplaadpunten nog worden opgetuigd en de onderhoudskosten van elektrische auto’s in kaart worden gebracht. We zien diverse initiatieven bij overheden en marktpartijen, en het is voor ons een uitdaging om hier op in te spelen.’ Volgens Athlon is het geen kwestie van of, maar hoe elektrisch rijden haar intrede doet.

Zeker met de huidige klimaatproblematiek en de te verwachten schaarste in fossiele brandstoffen.

Begin 2008 introduceerde Athlon het Duurzaam Mobiliteitsplan. Sinds

2006 is het leasebedrijf hoofdpartner van het c,mm,n project, een initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de drie technische universiteiten. C,mm,n (spreek uit als common) is een open source community voor duurzame individuele mobiliteit. De c,mm,n, die op de AutoRAI stond, is volledig elektrisch.

Reacties

Prachtig toch? Hoe een leasebedrijf zich achter de klimaatproblematiek schuilt!Laten we wel wezen, er zijn veel te functies binnen de bedrijven die als secundaire arbeidsvoorwaarden een leaseauto leveren! Veel van deze mensen rijden per jaar niet meer dan 5000 km! Daar zou iets aan gedaan moeten worden!Laesebedrijven zijn hier echter erg blij mee, en komen nu met dit plan om niet met de rug aangekeken te worden. Leuk is het om te zien dat de Lotus wordt afgebeeld! Kosten voor deze auto? 100.000 euro! Welke mensen kunnen deze auto leasen?

Geplaatst door: nielswrx op