De overheid zou bovendien in het kader van duurzaam inkoopbeleid als eerste grote klant kunnen optreden en elektrische dienstauto’s kunnen aanschaffen. Minister Eurlings (V&W) zegt voor de zomer met een actieplan te komen om de introductie van duurzaam aangedreven auto’s te stimuleren. Hij wilde gisteren, bij de presentatie van de Think City, de eerste Europees goedgekeurde volledig elektrische auto, niet zeggen welke (steun-)maatregelen in het vat zitten. Diederik Samsom van der PvdA schetste enkele mogelijkheden. Zijn partij heeft samen met GroenLinks eind maart – als onderdeel van de bestrijding van de crisis – een motie aanvaard gekregen die pleitte voor de versnelde introductie van elektrische auto’s. Voor elektrische auto’s is nu al geen bpm verschuldigd en ook geen motorrijtuigenbelasting.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding