Femke Halsema dumpt Prius en rijdt oude Mercedes

Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks heeft haar milieuvriendelijke hybride Toyota Prius weg gedaan. Halsema blijkt er alleen tijdens de verkiezingscampagne in te hebben gereden.

Dat meldt De Telegraaf. Samen met haar vriend, documentairemaker Robert Oey, heeft Halsema een beige Mercedes 200 gekocht (W123). De auto uit 1983 heeft 91 duizend kilometer op de teller. Verder heeft ie een automaat, schuifdak en zwart stoffen interieur.

De auto is gekocht bij Oldtimermercedes.nl in Westervoort. Om de benzineslurpende Duitse oldtimer een milieuvriendelijke glans te geven, zo schrijft De Telegraaf, hebben Halsema en Oey voor duizend euro een lpg-installatie laten inbouwen. Zes jaar geleden had Halsema ook zo’n oude Mercedes. Die katalysatorloze stationwagen uit 1984 deed ze na kritiek van de hand.

 

Femke Halsema bevestigt in De Telegraaf via haar woordvoerster dat het merk Mercedes is teruggekeerd in huis, maar ze benadrukt dat de bolide eigendom is van haar vriend. Ze beschouwt de auto als een niet-politiek onderwerp. Ze laat weten dat ze iedere dag met de trein van haar woonplaats Amsterdam naar haar werk in Den Haag reist. De Toyota Prius was alleen ingezet tijdens de verkiezingscampagne, volgens de fractie van GroenLinks louter uit ‘veiligheidsoverwegingen’ omdat het de fractievoorzitter was afgeraden met het openbaar vervoer te reizen.

 

Halsema krijgt direct weer kritiek in de pers. Paul Lieben in Elsevier merkt op dat haar partij bekend is van autovrije zondagen en andere vormen van autootje pesten op de automatische piloot. ‘Dankzij deze mensen is er de laatste tientallen jaren nauwelijks extra asfalt aangelegd en staat nu iedereen in de file. Hoe milieuvriendelijk!’ Verder sneert hij: ‘Op de website is het groen voor en groen na. Maar Femke gaat lekker bruin rijden.’ In de Telegraaf verweert zij zich met: ‘het is de auto van mijn vriend’, vervolgt Lieben. ‘Stap je principieel niet in dan, Femke? Lekkere overtuigingskracht als fractieleider heb je, als je je eigen vriend nog niet kunt overtuigen!’

Reacties

Tja Femke, je geeft niet echt het groene voorbeeld.
Om met zo’n milleuonvriemdelijke bak te rijden

Geplaatst door: peter geraats op

Ach, eerst bleek Camiel Eurlings een MG-liefhebber en nu kruipt het klassiek bloed ook in Groen Links kringen. Niks mis mee! Wellicht moeten de zwartkijkers ook is nadenken over de “cradle to cradle” milieubalans tussen de Prius en de Benz? De Benz rijdt nota-bene op LPG.

Geplaatst door: Willem van der Veer op

Omdat er in het smelten van metaal tijdens het productieproces meer energie gaat zitten dan dan wat de auto ooit verbruikt tijdens zijn gebruiksperiode, een prima milieubewuste keuze. Ga zo door Femke en steun de klassieker.

Geplaatst door: Jos Janssen op

Er zijn van die partijen die overal op tegen zijn, en groen links is gewoon een luis in de pels, maar ondertussen! U denkt toch niet dat je voor het geld wat Mevr Halsema verdient dat je daar top kwaliteit voor krijgt? Ze is ongeveer van het zelfde niveau als haar oude auto!!

Geplaatst door: Bill op

Alsof mèèr asfalt het milieu helpt of de files doen verkorten!Gewoon een IQ-test doen en het wordt rustig op de weg!!!!

gr. JP

Geplaatst door: JP op

Meteen de eerste auto voor de (zeer slecht bedachte en nog steeds niet uit te voeren) sloopregeling. Zo blijkt maar weer dat de politiek niet consequent is op het gebied van mobiliteit en kloot men maar wat aan. Als Femke ballen heeft laat ze haar vriendje met de auto naar schoonmoeder gaan en gaat ze zelf met de trein. Kan ze ook geen ruzie met haar schoonmoeder krijgen want voordat ze een voet binnen de deur zet wil haar vriend allang weer naar huis. Hulde voor de ontwijkende antwoorden, daar is ze goed in. Een gekleurd verhaal maar dat klopt ook wel want ik heb een hekel aan dat linkse gelul

Geplaatst door: jan op

Ga nu eerst eens lezen en stel je op de hoogte van de feiten.De auto loopt op LPG. hoezo niet milieuvriendelijk

Geplaatst door: NN op

Even een andere invalshoek zonder iemand te veroordelen( je hoeft namelijk niet,zoals de trend in in 2009 een standpunt in te nemen)De Prius is qua verbruik, vriendelijk maar in totaal(bouwen rijden opruimen) minder vriendelijk.

Geplaatst door: Bart op

Wat een rare vrouw, doet zich voor als intelligent, leeft al jaren op belastingcenten en rijdt dan toch in een oude Mercedes-Benz. Een lelijke goedkope Mercedes-Benz. (Thuis: 3 Mercedes-Benzen waaronder een ECHTE classic 280 coupe)

Geplaatst door: Chris Pallandt op

Ze heeft blijkbaar wel een goede smaak als je voor een W123 kiest. Waarom gunbt ze dat dan een ander niet ???

Geplaatst door: Bart v.d. Zwan op

Wat een vreselijke zeurland zijn we toch. Iemand neersabelen om het merk auto en het verbruik. Niet te geloven.

Geplaatst door: henryk op

Stelletje zuurpruimen!

Geplaatst door: cathleen op

Hoe linkser de groene hoe groter hun auto….

Geplaatst door: pieter pineut op
Femke Halsema dumpt Prius en rijdt oude Mercedes - Automobielmanagement.nl

Femke Halsema dumpt Prius en rijdt oude Mercedes

Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks heeft haar milieuvriendelijke hybride Toyota Prius weg gedaan. Halsema blijkt er alleen tijdens de verkiezingscampagne in te hebben gereden.

Dat meldt De Telegraaf. Samen met haar vriend, documentairemaker Robert Oey, heeft Halsema een beige Mercedes 200 gekocht (W123). De auto uit 1983 heeft 91 duizend kilometer op de teller. Verder heeft ie een automaat, schuifdak en zwart stoffen interieur.

De auto is gekocht bij Oldtimermercedes.nl in Westervoort. Om de benzineslurpende Duitse oldtimer een milieuvriendelijke glans te geven, zo schrijft De Telegraaf, hebben Halsema en Oey voor duizend euro een lpg-installatie laten inbouwen. Zes jaar geleden had Halsema ook zo’n oude Mercedes. Die katalysatorloze stationwagen uit 1984 deed ze na kritiek van de hand.

 

Femke Halsema bevestigt in De Telegraaf via haar woordvoerster dat het merk Mercedes is teruggekeerd in huis, maar ze benadrukt dat de bolide eigendom is van haar vriend. Ze beschouwt de auto als een niet-politiek onderwerp. Ze laat weten dat ze iedere dag met de trein van haar woonplaats Amsterdam naar haar werk in Den Haag reist. De Toyota Prius was alleen ingezet tijdens de verkiezingscampagne, volgens de fractie van GroenLinks louter uit ‘veiligheidsoverwegingen’ omdat het de fractievoorzitter was afgeraden met het openbaar vervoer te reizen.

 

Halsema krijgt direct weer kritiek in de pers. Paul Lieben in Elsevier merkt op dat haar partij bekend is van autovrije zondagen en andere vormen van autootje pesten op de automatische piloot. ‘Dankzij deze mensen is er de laatste tientallen jaren nauwelijks extra asfalt aangelegd en staat nu iedereen in de file. Hoe milieuvriendelijk!’ Verder sneert hij: ‘Op de website is het groen voor en groen na. Maar Femke gaat lekker bruin rijden.’ In de Telegraaf verweert zij zich met: ‘het is de auto van mijn vriend’, vervolgt Lieben. ‘Stap je principieel niet in dan, Femke? Lekkere overtuigingskracht als fractieleider heb je, als je je eigen vriend nog niet kunt overtuigen!’

Reacties

Tja Femke, je geeft niet echt het groene voorbeeld.
Om met zo’n milleuonvriemdelijke bak te rijden

Geplaatst door: peter geraats op

Ach, eerst bleek Camiel Eurlings een MG-liefhebber en nu kruipt het klassiek bloed ook in Groen Links kringen. Niks mis mee! Wellicht moeten de zwartkijkers ook is nadenken over de “cradle to cradle” milieubalans tussen de Prius en de Benz? De Benz rijdt nota-bene op LPG.

Geplaatst door: Willem van der Veer op

Omdat er in het smelten van metaal tijdens het productieproces meer energie gaat zitten dan dan wat de auto ooit verbruikt tijdens zijn gebruiksperiode, een prima milieubewuste keuze. Ga zo door Femke en steun de klassieker.

Geplaatst door: Jos Janssen op

Er zijn van die partijen die overal op tegen zijn, en groen links is gewoon een luis in de pels, maar ondertussen! U denkt toch niet dat je voor het geld wat Mevr Halsema verdient dat je daar top kwaliteit voor krijgt? Ze is ongeveer van het zelfde niveau als haar oude auto!!

Geplaatst door: Bill op

Alsof mèèr asfalt het milieu helpt of de files doen verkorten!Gewoon een IQ-test doen en het wordt rustig op de weg!!!!

gr. JP

Geplaatst door: JP op

Meteen de eerste auto voor de (zeer slecht bedachte en nog steeds niet uit te voeren) sloopregeling. Zo blijkt maar weer dat de politiek niet consequent is op het gebied van mobiliteit en kloot men maar wat aan. Als Femke ballen heeft laat ze haar vriendje met de auto naar schoonmoeder gaan en gaat ze zelf met de trein. Kan ze ook geen ruzie met haar schoonmoeder krijgen want voordat ze een voet binnen de deur zet wil haar vriend allang weer naar huis. Hulde voor de ontwijkende antwoorden, daar is ze goed in. Een gekleurd verhaal maar dat klopt ook wel want ik heb een hekel aan dat linkse gelul

Geplaatst door: jan op

Ga nu eerst eens lezen en stel je op de hoogte van de feiten.De auto loopt op LPG. hoezo niet milieuvriendelijk

Geplaatst door: NN op

Even een andere invalshoek zonder iemand te veroordelen( je hoeft namelijk niet,zoals de trend in in 2009 een standpunt in te nemen)De Prius is qua verbruik, vriendelijk maar in totaal(bouwen rijden opruimen) minder vriendelijk.

Geplaatst door: Bart op

Wat een rare vrouw, doet zich voor als intelligent, leeft al jaren op belastingcenten en rijdt dan toch in een oude Mercedes-Benz. Een lelijke goedkope Mercedes-Benz. (Thuis: 3 Mercedes-Benzen waaronder een ECHTE classic 280 coupe)

Geplaatst door: Chris Pallandt op

Ze heeft blijkbaar wel een goede smaak als je voor een W123 kiest. Waarom gunbt ze dat dan een ander niet ???

Geplaatst door: Bart v.d. Zwan op

Wat een vreselijke zeurland zijn we toch. Iemand neersabelen om het merk auto en het verbruik. Niet te geloven.

Geplaatst door: henryk op

Stelletje zuurpruimen!

Geplaatst door: cathleen op

Hoe linkser de groene hoe groter hun auto….

Geplaatst door: pieter pineut op