Wethouder Marijke Vos van milieu overhandigt deze Think City’s  aan portefeuillehouder Sharona Ceha van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer en enkele gemeentelijke diensten. Ook het college van b&w gaat elektrisch rijden. Deze speciale collegeauto wordt op 27 mei in gebruik genomen en meteen wordt ook het eerste officiële oplaadpunt voor elektrisch vervoer geopend.

Amsterdam zet in op elektrisch vervoer en heeft hiervoor onlangs het plan ‘Amsterdam Elektrisch’ gepresenteerd. De gemeente investeert tien miljoen euro in elektrisch vervoer. Dit is een belangrijke stap op weg naar een Amsterdam in 2015 met tienduizend elektrische voertuigen en een dekkend netwerk van oplaadpunten

 

Zie ook: Plan minister Eurlings voor elektrisch rijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding