Nijmegen beloont schone auto met goedkoop parkeren

Inwoners van Nijmegen met een schone auto gaan vanaf 1 januari 2011 minder betalen voor een parkeervergunning.

Nijmegen is toegevoegd aan de lijst van gemeenten die meedoen aan een proef die tot 2015 duurt, blijkt uit een brief van Milieuminister Cramer aan de Tweede Kamer.

Aanvankelijk mochten alleen de vier grote steden en Leiden en Apeldoorn meedoen aan het experiment met verschillende tarieven voor parkeren.

Nijmegen wil inwoners die een auto hebben die op aardgas, bio-ethanol of elektriciteit rijdt een gratis vergunning geven. Ook denkt de gemeente eraan deze groep voorrang te geven op de wachtlijst die er nu voor vergunningen in de binnenstad is. ‘Gratis’ is een krachtig marketinginstrument, zegt de gemeente Nijmegen. Het verbod op SUV’s waar de gemeente Nijmegen vijf jaar geleden het landelijke nieuws haalde, is van de baan. "We zijn overgegaan van een systeem van belonen in plaats van straffen", zegt de verantwoordelijke wethouder. De regeling geldt niet voor bezoekers van Nijmegen.

Nijmegen beloont schone auto met goedkoop parkeren - Automobielmanagement.nl

Nijmegen beloont schone auto met goedkoop parkeren

Inwoners van Nijmegen met een schone auto gaan vanaf 1 januari 2011 minder betalen voor een parkeervergunning.

Nijmegen is toegevoegd aan de lijst van gemeenten die meedoen aan een proef die tot 2015 duurt, blijkt uit een brief van Milieuminister Cramer aan de Tweede Kamer.

Aanvankelijk mochten alleen de vier grote steden en Leiden en Apeldoorn meedoen aan het experiment met verschillende tarieven voor parkeren.

Nijmegen wil inwoners die een auto hebben die op aardgas, bio-ethanol of elektriciteit rijdt een gratis vergunning geven. Ook denkt de gemeente eraan deze groep voorrang te geven op de wachtlijst die er nu voor vergunningen in de binnenstad is. ‘Gratis’ is een krachtig marketinginstrument, zegt de gemeente Nijmegen. Het verbod op SUV’s waar de gemeente Nijmegen vijf jaar geleden het landelijke nieuws haalde, is van de baan. "We zijn overgegaan van een systeem van belonen in plaats van straffen", zegt de verantwoordelijke wethouder. De regeling geldt niet voor bezoekers van Nijmegen.