"Een slagvaardig nationaal programma maakt Nederland wereldwijd voorloper bij verkeer van elektrische personenwagens. Het biedt grote kansen voor de automotive industrie (productie en toelevering), de energiebedrijven en de technologiebedrijven. Het bedrijfsleven in Nederland heeft meer kansen als het ontwikkelen van deze markt gezamenlijk wordt opgepakt," aldus Fred Welschen, voorzitter van de Federatie Holland Automotive.

Met het Kabinet vindt de Federatie Holland Automotive dat de elektrische auto in Nederland goede kansen heeft vanwege de concentraties in de stedelijke omgevingen, de geringe afstanden, de dichtheid van het elektriciteitsnetwerk, de aanwezige kennis en technologie, een goed ontwikkelde industrie voor componenten en onderdelen en een goede samenwerking tussen overheden en het bedrijfsleven. De ambitie sluit bovendien aan bij de nationale wens tot aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot en lawaai.

Daarnaast zijn algemene stimulering- en promotiemaatregelen voor de elektrische auto noodzakelijk. In Duitsland zijn onlangs acht modelregio’s voor elektramobiliteit aangewezen, waar tot 2011 pilotprojecten met in totaal 115 euro miljoen worden ondersteund.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding