Tijdens de presentatie van het Nederlandse actieplan voor de introductie van de elektrische auto, werd de naam van de winnaar bekendgemaakt. ‘De QUICC DiVa is volgens de stemmers de interessantste optie voor de nabije toekomst. Dit is de auto die kan zorgen voor de doorbraak van elektrisch rijden in ons land’, verklaart Marc Bolier, hoofdredacteur ZERAuto. ‘De QUICC DiVa bewijst ook dat Nederlandse bedrijven een interessante rol kunnen spelen in deze nieuwe industrietak. En hij sluit aan op een andere ontwikkeling: gemeenten zien graag emissievrije auto’s in de stadscentra. De QUICC DiVa past perfect in de toekomstige stadsdistributie.’
Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken: ‘Van auto’s als de QUICC DiVa zouden we er in Nederland veel meer moeten hebben. Het is een Nederlands product dat deze publieksprijs meer dan verdient.’ Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat: ‘Wij gaan voor elektrisch rijden. In 2010 schaft mijn ministerie zelf zijn eerste elektrische auto’s aan. We gaan er echt werk van maken.’

Wim Steenbakkers, directeur van Duracar dat de QUICC DiVa ontwikkelde: ‘Ik ben zeer blij dat de DiVA door de bezoekers van de site ZERAuto.nl is verkozen tot Auto van de Toekomst. Volgend jaar verwachten we te starten met de preproductie; in het derde kwartaal start de echte productie van de QUICC DiVa met naar verwachting 25 auto’s per dag.’

De QUICC DiVa is een elektrisch rijdende bestelauto. Achter de twee zitplaatsen is een laadruimte van 2.200 liter, die in de productieversie groeit tot drieduizend liter. Het laadvermogen bedraagt zeshonderd kilo. De besteller heeft een bereik van 150 kilometer. Dankzij de toepassing van kunststof materialen weegt de auto inclusief accu slechts 850 kilo. Per kilometer verbruikt de auto twee eurocent aan elektriciteit. Op dit moment is het geoptimaliseerde prototype gereed en wordt de auto conform de wensen van de klant aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding