De beslissing zou een positief effect hebben op de pogingen van Engeland om zichzelf te profileren als de Europese ‘hub’ voor de productie van groene auto’s. De Britse regering zal vandaag maatregelen aankondigen die de verkoop van auto’s met lage emissies moeten stimuleren, zo meldt Financial Times.

Als het plan wordt doorgezet zou de hybride Auris vanaf 2012 in Europa worden verkocht. Akio Toyoda, de recent aangetreden topman van Toyota, heeft vorige maand de strategie aangekondigd dat het merk niet langer uniforme auto’s gaat aanbieden voor alle markten (zeg maar volgens het principe Prius) maar meer toegesneden auto’s gaat maken voor locale omstandigheden. Toyota maakt zijn hybrides in Japan en assembleert de Prius in China. Verder wordt er een hybride Camry geproduceerd in Kentucky (VS) en is ook nog van plan hybrides te gaan bouwen in Thailand (2009) en Australië (2010).  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding