Daarmee wordt de mogelijkheid om te tanken verder uitgebouwd voor met name bestuurders in de agglomeratie New York die deelnemen aan het  zogenaamde Driveway  Project.

 

Het eerste station in White Plains is al ruim een jaar in gebruik en een derde in de Bronx zal deze zomer worden geopend. Het station bij JFK Airport is ontstaan uit een samenwerking tussen Shell, General Motors, de havenautoriteiten van New York en New Jersey en het Amerikaanse ministerie van energie. GM neemt aan het project deel met waterstofversies van de Chevrolet Equinox.

Shell’s vice-president voor hydrogen (waterstof) zei bij de opening: "Deze eerste cluster van stations is een belangrijke stap bij de bouw van verkooppunten van waterstof en is overeenkomstig de plannen van de autoindustrie om auto’s te bouwen die lopen op waterstof."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding