Om de implementatie van Detroit Electric’s elektrische aandrijftechnologie te versnellen en de elektrische autoindustrie een flinke duw in de rug te geven, zijn Dongfeng en Detroit Electric in overleg getreden voor de oprichting van een joint venture. Deze zal zich bezig houden met research en development, productie, assemblage en beschikbaarstelling van elektrische aandrijftechnologie aan de Dongfeng Group en andere autofabrikanten. Dongfeng wil snel elektrische auto’s op de Chinese markt brengen: volgend jaar moeten dat er 45 duizend zijn, terwijl voor 2012 een aantal van 270 duizend auto’s wordt genoemd.

Dongfeng heeft eerder onderzoek gedaan naar beschikbare technologie voor zijn pevs waaruit Detroit Electric als beste naar voren is gekomen. De ceo van Detroit Electric, Albert Lam, zei: "Dongfeng is onder de indruk van de prestaties van ons gepatenteerde electric drive system waarmee we een voorsprong hebben op de concurrentie. Ons unieke systeem zorgt ervoor dat het gewicht en de afmetingen van de elektromotor sterk vermindert, waardoor de pev een actieradius heeft tot maximaal 325 kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding