Het ontbreken van regels resulteerde in een diversiteit in de aanbodsweergave waardoor kwaliteitsverschillen ontstonden. Om de bezoeker én de leasemaatschappij beter van dienst te zijn, voert LeaseTrader daarom nu een kwaliteitskeurmerk in. Met dat keurmerk introduceert LeaseTrader een aantal eenvoudige gedragsregels om alle auto’s op een professionele wijze, volledig en eenduidig aan te bieden. Bedrijven die auto’s plaatsen moeten in ieder geval voldoen aan: volledige weergave van de contractgegevens, het plaatsen van goede foto’s en binnen twee werkdagen reageren op vragen van een bezoeker. De voorwaarden behorend bij het keurmerk zijn zorgvuldig afgestemd en getoetst met enkele partners.
Op LeaseTrader.nl komen dagelijk zo’n 2700 bezoekers, aldus directeur Wilbert Philippo. "Dat komt natuurlijk ook doordat het aanbod ten opzichte van een jaar geleden is verdrievoudigd. Verdere groei gaat hand in hand met kwaliteit en vertrouwen en dus hebben we besloten onder de leasemaatschappijen en de bijbehorende geplaatste advertenties het LeaseTrader kwaliteitskeurmerk te introduceren. Voor alle partijen is het een duidelijk signaal dat auto’s met het keurmerk ook zijn zoals ze staan vermeld en beschikken over alle wezenlijke contractinformatie."
LeaseTrader is een onafhankelijke marktplaats op internet waar occasion-leasecontracten worden aangeboden. Dit zijn lopende leasecontracten van leasemaatschappijen en hun klanten, maar ook jonge occasions die door dealers als leaseauto worden ingezet. Verder zijn er acties van leasemaatschappijen te vinden, nieuws en informatie over autoleasing en kunnen bedrijven er bij meerdere leasemaatschappijen tegelijk offertes aanvragen.

 

Meer over LeaseTrader.nl in Autmobiel Management 13 van 17 juli.