Gedurende drie maanden zijn op tien identieke taxi´s van het type Mercedes E-Klasse 200 CDI de EfficientGrip-banden vergeleken met banden van een ander merk. Na de vergelijkende test, over een gemiddelde afstand per auto van twaalfduizend kilometer, waren de verschillen duidelijk. Voorzien van EfficientGrip-banden rijdt de Mercedes bijna veertig kilometer verder op een volle tank.
Dik Snetselaar is fleetmanager van Prestige Taxicentrale: "Vanuit bedrijfseconomische insteek zijn brandstofkosten zeer belangrijk. Wij zijn zeer tevreden over de brandstofverbruikprestaties van de Goodyear EfficientGrip-banden waardoor wij gemiddeld per taxi 443 euro per jaar kunnen besparen. Omgerekend naar ons wagenpark van honderdvijftig auto’s zou de kostenbesparing jaarlijks ruim 66 duizend euro bedragen. Maar zuiniger rijden betekent ook dat we per kilometer minder CO2-uitstoot produceren."

 

Rijdt u een auto van de zaak? Doe dan ook mee aan het Nationaal Zakenauto Onderzoek van RDC en AM en vul de enquête in (vijf minuten en maakt bovendien kans op een driedaags arrangement voor twee personen in een luxe verblijf in Beieren.) De resultaten van het onderzoek worden bekendgemaakt op het Driving Business Event op 30 september.