Renault heeft de eerste elektrische auto met een verwisselbare accu onthuld die is bedoeld voor verkoop in Israël en Denemarken. Better Place heeft aangekondigd dat er een nieuwe afspraak is gemaakt met Renault waarin beide partijen zichzelf committeren aan de doelstelling van minstens honderdduizend elektrische auto’s in zowel Israël als Denemarken in 2016.
Om elektrische auto’s succesvol te maken, moet de infrastructuur meegroeien. "Volgend jaar wordt een spannend jaar voor de autoindustrie als de eerste elektrische auto’s op de weg komen", zegt Shai Agassi, de oprichter en ceo van Better Place. "De industrie moet nog de hordes nemen van de vergrote actieradius (extended range, red), de kostprijs en de invloed op het elektriciteitsnet als we in staat willen zijn een beter aanbod te doen dan wat op het moment mogelijk is."
Better Place heeft een serviceplatform ontwikkeld dat op nationale en regionale schaal het laden van elektrische auto’s en de impact ervan op het elektriciteitsnet gaat regelen. De demonstratie in Frankfurt vond plaats enkele minuten na de onthulling van de elektrische vijfpersoons sedan die Renault speciaal heeft ontwikkeld voor deelnemers van Better Place in Israël en Denemarken in 2011. Er zullen meer modellen van Renault volgen die zijn voorzien van een verwisselbare accu.