Milieu ondergeschikt bij aanschaf zuinige auto

De populariteit van zuinige auto’s is voornamelijk te danken aan de lagere kosten en niet aan de geringe belasting van het milieu.

Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van Hyundai-importeur Greenib Car.

Van de vijfhonderd autobestuurders die meededen koos drie procent enkel uit milieuoogpunt voor een zuinige auto. Verder blijkt uit het onderzoek dat 63 procent van de ondervraagden niet van plan is om een kleinere auto aan te schaffen omwille van het lagere verbruik.

De lagere kosten zijn voor 20 procent van de ondervraagden een reden om voor een zuinige auto te kiezen. Uit het onderzoek komt ook duidelijk naar voren dat een ruime meerderheid (84 procent) evenveel kilometers blijft rijden als de brandstofprijzen zouden stijgen met 10 cent per liter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Milieu ondergeschikt bij aanschaf zuinige auto - Automobielmanagement.nl

Milieu ondergeschikt bij aanschaf zuinige auto

De populariteit van zuinige auto’s is voornamelijk te danken aan de lagere kosten en niet aan de geringe belasting van het milieu.

Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van Hyundai-importeur Greenib Car.

Van de vijfhonderd autobestuurders die meededen koos drie procent enkel uit milieuoogpunt voor een zuinige auto. Verder blijkt uit het onderzoek dat 63 procent van de ondervraagden niet van plan is om een kleinere auto aan te schaffen omwille van het lagere verbruik.

De lagere kosten zijn voor 20 procent van de ondervraagden een reden om voor een zuinige auto te kiezen. Uit het onderzoek komt ook duidelijk naar voren dat een ruime meerderheid (84 procent) evenveel kilometers blijft rijden als de brandstofprijzen zouden stijgen met 10 cent per liter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding