Duurzaam ondernemen is bij Ford in alle lagen van de organisatie en in alle facetten van de bedrijfsvoering geïntegreerd, zowel bij de Ford-fabrieken als bij de Ford-dealers en de nationale Ford-vestigingen. Dealer Roeleveld uit Maarssen is daarbij in Nederland koploper want op 20 november is aan Roeleveld het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ toegekend. Het certificaat is een initiatief van Bovag Autodealers en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het milieuadviesbureau BECO. Het stelt dealers die maatschappelijk verantwoord ondernemen en het milieu in hun bedrijfsvoering aantoonbaar een warm hart toedragen, in staat zich daarmee te profileren in de richting klanten en overheden.
Ford-dealer Roeleveld heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in de bedrijfsvoering verankerd. Het bedrijf is dan ook ISO 9001-2008 gecertificeerd. Roeleveld junior: "Dat betekent in de dagelijkse praktijk dat wij bijvoorbeeld voornamelijk stille en zuinige banden monteren en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Hetzelfde geldt ook voor afgewerkte smeermiddelen, plastic folie en andere onbruikbare materialen. Het waswater uit onze autowasplaats wordt gerecycled. Verder is ons bedrijf voorzien van een duurzaam verwarmingssysteem en we gebruiken groene stroom. Met al onze medewerkers spannen wij ons in zo zuinig mogelijk om te gaan met energie. Zo wordt in de werkplaats gebruikgemaakt van duurzame materialen en wordt er gewerkt met doeken die hergebruikt worden in plaats van met papier." Bovendien zegt Roeleveld als werkgever aandacht te hebben voor het welzijn van de medewerkers door hen goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden.
Ford-dealer Roeleveld is voor de toekenning van het duurzaamheidscertificaat getoetst op onder meer bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, personeelsbeleid en verkoop.