Plantmanager Peter Kössler zei vandaag bij de installatie van modules op het dak van de gereedschappenhal dat met deze maatregel meer dan duizend MWh elektriciteit wordt gegenereerd, wat overeenkomt met het energiegebruik van 220 vierpersoons huishoudens.

Voor de daken wordt een nieuw type fotovoltaic module gebruikt. Kössler: "Hiermee willen wij deze technologie een duwtje in de rug geven qua belangrijke vorm van energievriendelijke productie, terwijl we tegelijkertijd onze ‘Vorsprung der Technik’ op dit gebied kunnen waarmaken."

Dit eerste project zal een voorbeeld zijn voor de rest van het bedrijf. Er ligt inmiddels een plan is om nog een gebied van 8,7 duizend vierkante meter in Ingolstadt van zonnepanelen te voorzien. In totaal moet dan in het hoofdkwartier negentienhonderd kWh energie worden opgewekt. De mogelijkheden voor dergelijke maatregelen voor de fabriek in Neckarsulm worden bekeken. Daar zou het mogelijk zijn om begin volgend jaar een dakoppervlakte van 33 duizend vierkante meter te bedekken met de modules, die in totaal onder optimale omstandigheden zo’n 2.0 MWh kunnen opwekken.

Vorige week startte het researchproject ‘Oak Forest CO2 Reservoir’. Samen met de afdeling Bossen van de staat Beieren en de voorzitter van Forest Yield Science aan de Technische Universiteit van München, wil Audi onderzoeken hoe de dichtheid van de eikenbossen behouden kan blijven.